Απορριμματοφόρα του δήμου Ελληνικού βρέθηκαν έξω από τη Βουλή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη συνένωση του δήμου με την Αργυρούπολη. Ενάντια στον «Καλλικράτη» διαδήλωσαν επίσης ο δήμος Αμφίκλειας, που αρνείται να δεχθεί ως έδρα του νέου Καλλικράτειου δήμου την Κάτω Τιθορέα, ο δήμος Καστελίου, που αρνείται να ενωθεί με το Ηράκλειο, ο δήμος Μυκηνών, που διαμαρτύρεται για την υπαγωγή του στον δήμο Αργους, οι δήμοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, αλλά και οι δήμοι Βασιλικής στα Ιωάννινα, Καστανιάς και Παληοκάστρου.

Ads

Ακόμα, οι κάτοικοι της Κύμης απέκλεισαν το πρωί τη γέφυρα της Χαλκίδας και ακολούθως, επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαδήλωση έξω από τη Βουλή. Οι κάτοικοι της Κύμης διαμαρτύρονται γιατί με τον «Καλλικράτη» δημιουργείται μία αυτοδιοικητική μονάδα μεγάλης έκτασης, η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 100 χωριά και θα εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι στα απορριμματοφόρα του δήμου Ελληνικού προστέθηκαν και εκείνα της ΠΟΕ-ΟΤΑ και όλα μαζί σχημάτισαν κομβόι.

Διαβάστε επίσης:

4ωρη στάση εργασίας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, διαμαρτυρίες από Δήμους για τον «Καλλικράτη»

Ads