Αντιρρήσεις εγείρει η απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει την Έλενα Παναρίτη ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ads

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την αντίδρασή του, αναρτώντας σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Δεν συμφωνώ με την επιλογή της κ. Παναρίτη για την εκπροσώπηση μας στο ΔΝΤ. Ζητώ από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν».

Ωστόσο, ήδη από χθες Παρασκευή, και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα είχε σχολιάσει αρνητικά μέσω Twitter την επιλογή της κ. Παναρίτη, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια».

Η ίδια επανήλθε λίγη ώρα αργότερα με νεότερο σχόλιο στο Twitter: «Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο».

Η απόφαση για το διορισμό Παναρίτη ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το υπουργείο Οικονομικών. Στη σχετική ανακοίνωση αναφερόταν πως «η επιλογή της κ. Παναρίτη, μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης, έγινε από άτυπη επιτροπή υπό τον Υπουργό Οικονομικών, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος» .

Εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δραγασάκης φέρεται να εξέφρασε επιφυλάξεις για την επιλογή, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν πως με την επιλογή διαφώνησε ανοιχτά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Ως «εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού» χαρακτηρίζει την κ. Παναρίτη το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο.

«Θέλουμε να συγχαρούμε θερμά τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό της κ. Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Ένα ακόμη εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, αφού λάμπρυνε τη θέση του βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην οποία τη διόρισε ο κ. Γ. Παπανδρέου το 2009 και αφού απέκτησε πλούσια εμπειρία από το πρώτο μνημόνιο, έρχεται τώρα να βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου στην σύναψη και διαχείριση του τρίτου μνημονίου», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του καταλήγοντας: «Τα αποθέματα εμπειρίας και πολιτικού ήθους της νέας εκπροσώπου στο ΔΝΤ συνιστούν εγγύηση επιτυχίας».