Σε κλίμα έντονης εσωστρέφειας και νέες απουσίες (όπως του Ευριπίδη Στυλιανίδη) πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μέρα «φροντιστηρίων» σε βουλευτές της ΝΔ για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, την ώρα που διευρύνεται το ρήγμα του Μεγάρου Μαξίμου με κορυφαία στελέχη -όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Μάκης Βορίδης- που έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους.

Ads

Στη σημερινή ενημέρωση το παρών στα γραφεία της Πειραιώς έδωσαν περίπου 60 βουλευτές. Μεταξύ άλλων η βουλευτής Ευρυτανίας Τζίνα Οικονόμου, η οποία πρόσφατα είχε εκφράσει προβληματισμούς για την υιοθεσία, οι βουλευτές Μαριλένα Σούκουλη (Κορινθίας), Δημήτρης Κυριαζίδης (Δράμας) που επίσης έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο και οι βουλευτές Μπάμπης Αθανασίου, Νικος Ταγαρας που απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις.

Στη συνάντηση συμμετέχει επίσης ο γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και μία εκ των συντακτριών του νομοσχεδίου η καθηγήτρια Λίνα Παπαδοπούλου.

Ανάμεσα τους και ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος δήλωσε την πρόθεσή του να υπερψηφίσει τελικά το νομοσχέδιο παρά το γεγονός ότι είχε εκφράσει αρχικά ενστάσεις, υποστηρίζοντας πως τον έπεισε ο πρωθυπουργός.

Ads

Υπέρ του νομοσχεδίου φαίνεται να τάσσεται και η Ζωή Ράπτη, ενώ ο Θάνος Πλεύρης που έχει δηλώσει την εναντίωσή του στο νομοσχέδιο, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κανένα ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία, η οποία βγαίνει πανίσχυρη από αυτή τη συζήτηση».

Παράλληλα, ένας ακόμη βουλευτής που έχει εκφράσεις πολλούς προβληματισμούς είναι και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι «ένα νομοσχέδιο είναι έχουμε έρθει να ακούσουμε και να αποφασίσουμε».