Απειλές δέχτηκε, όπως καταγγέλλει, ο επικεφαλής του κλιμακίου που διεξήγαγε την ΕΔΕ στη Γαλακτομική Σχολή αναφορικά με τα κρούσματα bullying κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας Αθανασόπουλος. 

Ads

Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Αθανασόπουλος, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σχετικά με τον ορισμό νέου διευθυντή στη Γαλακτομική Σχολή, μετά την απομάκρυνση του προηγούμενου, συνδικαλιστές από την Αθήνα «άσχετοι με τη Σχολή» τον απείλησαν ότι θέλει να ρίξει στη φωτιά τον διευθυντή κι αν συμβεί κάτι τέτοιο «θα χυθεί αίμα». Ο ίδιος σημείωσε ότι θα καταγγείλει το περιστατικό, που έλαβε χώρα την 12η Μαρτίου.

Σχετικά με την πορεία των ερευνών, ανέφερε ότι «έχουν καταγραφεί συμπεριφορές φοιτητών». Μάλιστα, πρόκειται για γεγονότα που, όπως συμπλήρωσε, λάμβαναν χώρα εν γνώσει των καθηγητών. «Υπάρχει μαρτυρία πριν από ένα χρόνο, όταν και άλλαξε δωμάτιο ο Βαγγέλης» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Aναφορικά με τα βασανιστήρια στα οποία επιβάλλονταν ο Βαγγέλης, επιβεβαίωσε το μαρτύριο του juke box, είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την καταγγελία με τον ιμάντα και πρόσθεσε ότι γίνονταν πολύ χειρότερα πράγματα.

Ads

Δεν έδωσε πάντως περαιτέρω στοιχεία για την πορεία των ερευνών, για την οποία σημείωσε ότι «μόλις άρχισε».