Νέα μετωπική σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης με αφορμή το βίντεο Διαμαντόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρέωσε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλο «στοχοποίηση του Mall» δίνοντας στη δημοσιότητα κομμένο βίντεο με δηλώσεις του στις οποίες χαρακτηρίζει το εμπορικό κέντρο αυθαίρετο. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ολόκληρο το βίντεο στη δημοσιότητα και βάλει εναντίον ΜΜΕ που δείχνουν μόνο το μονταρισμένο βίντεο. «Δεν κάναμε συρραφή βίντεο» λέει ο Κεδίκογλου. Για «παρακρατικές μεθόδους» μιλά ο Σκουρλέτης. Με μηνύσεις απειλεί ο Διαμαντόπουλος. Στο μεταξύ λάδι στη φωτιά της κόντρας που μαίνεται με φόντο την τρομοκρατία έριξε σήμερα ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας. «Δεν ανακαλώ ούτε κόμμα από τα όσα είπα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις σχέσεις του κόμματος με τη νομιμότητα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ. 

Ads

Να σεβαστούν τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και  της πλουραλιστικής ενημέρωσης καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη μετάδοση από ορισμένους σταθμούς του βίντεο με τις δηλώσεις του βουλευτή Β. Διαμαντόπουλου για το Mall. «Από χθες», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, «μερίδα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, αναφερόμενη στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγ. Διαμαντόπουλου, αναπαράγουν το χαλκευμένο βίντεο που διένειμε η Ν.Δ. και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποσιωπώντας το πλήρες βίντεο και απομαγνητοφωνημένο κείμενο το οποίο έχουν στα χέρια τους».
 
Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα «να λειτουργήσουν με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας», καθώς όπως υπογραμμίζει, «αυτές τις στιγμές επιβάλλεται να σταθούν υπεύθυνα και να υπηρετήσουν χωρίς καμιά άλλη σκοπιμότητα τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφίας». Επιπλέον, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να πάρουν θέση άμεσα, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης ζητά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με επιστολή του προς τον πρόεδρό του, Ι. Λασκαρίδη.

Από τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης η πρώτη αντίδραση ήρθε από την ΔΗΜΑΡ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος, σε μήνυμά του στο twitter αναφέρει ότι αν το μοντάζ επιβεβαιωθεί ντροπιάζει την κυβέρνηση. 

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου αρνήθηκε ότι έγινε συρραφή στο βίντεο με τις δηλώσεις του Β.Διαμαντόπουλου και επέμεινε ότι και από το σύνολο της τοποθέτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει «δικαιολόγηση της βίας» και «κατανόηση της οπλοχρησίας». 

Ads

«Όλη η ομιλία [του Β.Διαμαντόπουλου] ήταν 50 λεπτά. Δώσαμε μόνο αποσπάσματα, δεν κάναμε συρραφή. Αλλά και στην πλήρη εκδοχή είναι διαπιστωμένο ότι υπάρχει δικαιολόγηση της βίας και κατανόηση της οπλοχρησίας. Είναι η φρασεολογία που μας εξοικειώνει με τη βία. Όπως έχω ξαναπεί από τις εμπρηστικές δηλώσεις έως τις εμπρηστικές ενέργειες η απόσταση μικρή. Οι βουλευτές πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ακόμη ότι «η ανεργία δεν είναι βία είναι τραγωδία, είναι αρρώστια» και αναρωτήθηκε «αν ο άνεργος έχει δικαίωμα να βιαιοπραγήσει αφού έχει ασκηθεί βία εναντίον του;». 

Σκουρλέτης: «Παρακρατικές μέθοδοι»
 
Στο μεταξύ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha 98,9 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αντεπιτίθεται σε υψηλούς τόνους για το βίντεο.
 
«Έκοψε, έραψε και έτσι αλλοίωσε το πλήρες νόημα των δηλώσεων. Πρόκειται για παρακρατικές μεθόδους που για πρώτη φορά συμβαίνουν από επίσημα κυβερνητικά στελέχη μετά το ’74. Και προφανώς σχετίζονται με το γεγονός ότι σήμερα στην ηγεσία της ΝΔ είναι μια ομάδα ακροδεξιών με επικεφαλής τον κ. Σαμαρά, οι οποίοι έχουν επιλέξει την στρατηγική της έντασης ενός νέου διχασμού» επισήμανε ο κ. Σκουρλέτης.
 
«Ουσιαστικά τρομοκρατούν την κοινωνία. Τρομοκράτες είναι αυτοί με τα καλάσνικοφ αλλά τρομοκράτης είναι και ο Κεδίκογλου με την πένα του. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε αυτή τη στιγμή. Είναι  πρακτικές οι οποίες προκαλούν πολιτική ανωμαλία, επικίνδυνες για τη δημοκρατία».


Το μονταρισμένο βίντεο της ΝΔ


Ολόκληρο το βίντεο με τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου

Σε μηνύσεις θα προχωρήσει ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος

Στο μεταξύ μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου που τον ενέπλεξε στην υπόθεση της τρομοκρατίας, παραποιώντας δηλώσεις που είχε κάνει στο πρόσφατο παρελθόν, θα κάνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. Δεν αποκλείεται οι μηνύσεις να αφορούν και μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία δεν πρόβαλλαν το ακριβές περιεχόμενο των δηλώσεών του αν και είχε σταλεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το παραποιημένο που είχε δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δένδιας: Δεν ανακαλώ ούτε κόμμα 

Αμετακίνητος στα όσα είπε για το ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει στο μεταξύ, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, υποστηρίζοντας ότι δεν ανακαλεί ούτε κόμμα από τα όσα είπε για το ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση του κόμματος απέναντι στην ανομία. 
 
Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε πως δεν έχει ο ίδιος ευθύνη για την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ περί ανομίας, καλώντας τον να «αποκτήσει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά απέναντι στην ανομία» και τονίζοντας πως η Κουμουνδούρου θα πρέπει να βάλει στο περιθώριο τις «πράξεις που συνιστούν ανομία» και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.
 
Χαρακτήρισε επιπλέον «ανόητους γκεμπελίσκους» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον στοχοποιούν, κάνοντας λόγο για συμμετοχή σε ακροδεξιό κόμμα κατά το παρελθόν, επαναλαμβάνοντας πως εντάχθηκε στην ΟΝΝΕΔ το 1978 και δεν είχε καμία συμμετοχή στην ΕΠΕΝ.
 
Αναφορικά με την τρομοκρατία υποστήριξε πως αυτή «φυτρώνει από το χώρο της άκρας Αριστεράς», επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν προσδίδει χαρακτηριστικά βίας γενικά στην Αριστερά. Σχολίασε επιπλέον πως δε θεωρεί το νεο-ναζιστικό φαινόμενο άμοιρο ευθυνών, συμπληρώνοντας παρά ταύτα ότι μονάχα πριν από «δεκαετίες» θα μπορούσε να αποδοθεί ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα σε «ακροδεξιό πυρήνα».
 
Επιπλέον, ο υπουργός διερωτήθη πώς είναι δυνατό να υπάρξουν επενδυτές στη χώρα μας όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει βία τις εργασιακές αλλαγές και τις μειώσεις μισθών, αιτιολογώντας έτσι άλλες μορφές βίας.
 
Τέλος, αναφερόμενος στις καταλήψεις κτιρίων είπε ότι είναι ευκταίο να υπάρχουν χώροι έκφρασης ιδεών, όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να δικαιολογήσει το θέμα της κατάληψης. Πρόσθεσε πως το γεγονός ότι η βίλα Αμαλία βρισκόταν τόσα χρόνια υπό κατάληψη, δεν μπορεί να μη συνιστά παράβαση του κράτους, το οποίο είναι συνυπεύθυνο επειδή το επέτρεψε.

Το χρονικό της κόντρας
 
Η κόντρα μεταξύ του υπουργού Δημοσίας Τάξης και του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε τη Δευτέρα το βράδυ όταν ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Βούτσης, αποχώρησε από την εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη «Ανατροπή» στο Mega μετά τη δήλωση Δένδια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει… μετάβαση προς τη νομιμότητα. Ο Νίκος Δένδιας υπαινίχθηκε επιπλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  με την πολιτική του χαϊδεύει τους τρομοκράτες. Την Τρίτη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε στη Βουλή, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, την παραίτηση Δένδια. Όταν ο υπουργός της ΝΔ αρνήθηκε να ανακαλέσει τις δηλώσεις του οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησαν από το κοινοβούλιο.

«Προβοκάτορας του ΣΥΡΙΖΑ ο Δένδιας. Να παραιτηθεί»

Η συνέχεια δόθηκε το απόγευμα της Τρίτης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να χρεώνει «Στοχοποίηση» του Mall χρεώνει στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το Μαξίμου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με δηλώσεις του βουλευτή λίγες ημέρες πριν την επίθεση στο εμπορικό κέντρο, ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Για πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, που με τι σειρά του έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με το «τι πραγματικά είπε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος».

Το Μαξίμου φωτογραφίζει ΣΥΡΙΖΑ για το Mall

Διαβάστε επίσης: Η κυβέρνηση, το μοντάζ και τα έκτακτα μέτρα. Του Στέλιου Κούλογλου