Το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει τη Μεγάλη Τετάρτη στο EuroWorking Group το υπ. Οικονομικών με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, συζητήθηκε στη σημερινή πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ads

Στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετείχε ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Η τελική μορφή της λίστας μεταρρυθμίσεων θα είναι έτοιμη τη Μεγάλη Δευτέρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει έκτακτο Eurogroup αλλά θα περιμένει την τακτική συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου. Η ανάγκη σύγκλησης ή όχι έκτακτου Eurogroup αναμένεται να κριθεί από την έκβαση του Euroworking Group.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι όλα είναι «μια χαρά». «Είμαστε σε καλό δρόμο» πρόσθεσε. 

Ads

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν τελειώνουν τα χρήματα στα κρατικά ταμεία εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας: «Δεν νομίζω, είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση».

Νωρίτερα το γερμανικό περιοδικό Spiegel επικαλούμενο πηγές από ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών, που εκτιμάται ότι είναι το γερμανικό, ανέφερε ότι η λίστα Βαρουφάκη θεωρείται από τους θεσμούς βελτιωμένη, συγκεκριμένη και καλά κοστολογημένη και φέρνει πιο κοντά μια συμφωνία.