Το 2022 απέδειξε πόσο σημαντική είναι για τη δημοκρατία η ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Αν δεν υπήρχε, αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε καταφέρει να την πνίξει στο βούρκο της λίστας Πέτσα, ίσως δεν θα γνωρίζαμε τίποτα για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ads

Το Tvxs παρακολούθησε συστηματικά το σκάνδαλο με εκατοντάδες αναρτήσεις, ίσως όσο κανένα άλλο ενημερωτικό site στην Ελλάδα. Συνέβαλε στη δημοσιογραφική έρευνα με δύο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για τις σχέσεις τoυ predator με τους επιχειρηματίες που φέρονται να εμπλέκονται, δίνοντας ήδη από τον Αύγουστο όλο το πλαίσιο, τον μηχανισμό και τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Aυτό το ρεπορτάζ- ανάλυση επαληθεύθηκε πλήρως από τις εξελίξεις των επόμενων μηνών.

Ένας από τους θιγόμενους μας απείλησε με εξώδικο, αλλά το ρεπορτάζ μας ήταν πλήρως εμπεριστατωμένο. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε όλες τις έρευνες και τα ρεπορτάζ μας. Στους αντίποδες μιας δημοσιογραφίας που καταπατά βάναυσα τη δεοντολογία, καθοδηγούμενης από την κυβέρνηση και τους ολιγάρχες και έφερε τη χώρα στην ατιμωτική 108η θέση της διεθνούς κατάταξης. Όταν γράφουμε, στο μυαλό μας είσαστε μόνο εσείς.

Παράλληλα, τον χρόνο που πέρασε, παρουσιάσαμε δεκάδες αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και έρευνες για κρίσιμα προβλήματα της χώρας, στην κοινωνική ζωή, την πολιτική και την οικονομία, τον πολιτισμό.

Ads

Αλλά όλα αυτά κοστίζουν.Το Tvxs δεν στηρίζεται από κανέναν επιχειρηματία, πολιτικό ή και από τα δύο. Aνήκει σε ΑΜΚΕ, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία για την προαγωγή της δημοσιογραφίας. Τα έσοδά μας προέρχονται αποκλειστικά από τις συνδρομές και τις διαφημίσεις. Επενδύονται ΟΛΑ σε μισθούς, δημοσιογραφικές έρευνες και τεχνολογικές βελτιώσεις. Ηδη είναι έτοιμο το νέο, εύχρηστο layout του Tvxs, για το οπόίο θα ζητήσουμε τη γνώμη των συνδρομητών μας, πριν «βγει στον αέρα » του διαδικτύου.

Αλλά για να διατηρηθεί η ανεξαρτησία του Tvxs,  έχουμε ανάγκη περισσότερης υποστήριξης από τις φίλες και τους φίλους μας. Χρειαζόμαστε επίσης πόρους για περισσότερα ρεπορτάζ, βίντεο και podcast, για νέες συντάκτριες-συντάκτες και αρθρογράφους, για καλύτερα γραφικά. Μπορείτε εύκολα να συμβάλλετε σε αυτό. Μόνο με 2,9 ευρώ τον μήνα, λέτε όχι στην παραπληροφόρηση, τις πρακτικές δωροδοκίας της κυβέρνησης και τις απόπειρές της να σιγάσει κάθε αντίθετη φωνή.

Ενισχύστε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία με μια συνδρομή. Κάντε ένα εξαιρετικό δώρο σε εσάς ή τους φίλους και τις φίλες σας, το απολαυστικό βιβλίο με τις γελοιογραφίες του Γιάννη Δερμεντζόγλου, ενός από τους καλύτερους γελοιογράφους της χώρας.

image

Για συνδρομές στο tvxs.gr πατήστε εδώ.