Στην απόφαση να μην καταθέσει τελικά πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ads

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τελικά απέρριψε την πρόταση μομφής αφού δεν είχε καμία ελπίδα να συγκεντρώσει 151 ψήφους, ενώ εκτιμήθηκε ότι θα έδινε άλλοθι στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ο οποίος έκανε στροφή και δήλωσε ότι θα την ψήφιζε.

Παρά τις επίμονες εισηγήσεις στενών συνεργατών του και παρά το μήνυμα που έστειλε προς τους βουλευτές που θα επικυρώσουν τις Πρέσπες, μέσω βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter, και στο οποίο έλεγε: «Είναι ώρα οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν: θα πουν αυτοί ναι εκεί που 6 Πρωθυπουργοί είπαν όχι;», ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τελικά τελικά πίσω, καθώς μία δεύτερη κοινοβουλευτική ήττα σε διάστημα μιας εβδομάδας, θα ήταν «δώρο» για την κυβέρνηση, όπως διαμήνυαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από χθες.

«Ο Κυριάκος εγκλωβίστηκε, έχει παγιδευτεί και τώρα, ό,τι και να επιλέξει, θα είναι χαμένος. Εάν καταθέσει πρόταση μομφής απλώς θα επαναβεβαιώσει τη νίκη Τσίπρα, εάν δεν την καταθέσει θα φανεί ότι υποχώρησε», σχολιάζε χαρακτηριστικά γαλάζιο στέλεχος της καραμανλικής πτέρυγας νωρίτερα στο tvxs.gr.

Ads