Στους λόγους για τους οποίους διέγραψε τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, αλλά και στην πρόταση της για ένα νέο κόμμα τύπου Ελιάς αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννήματα, μιλώντας στο Mega.

Ads

«Ο κ. Γρηγοράκος απομακρύνθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης γιατί με τις δηλώσεις του, τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του, υπονόμευσε την ενότητα και τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας και συκοφάντησε συναδέλφους του και αυτό δεν μπορώ να το επιτρέψω. Αυτό δεν χρειάζεται συνεννόηση με κανέναν άλλο υπάρχουν αποφάσεις που δεν μπορείς να της πάρεις συλλογικά», εξήγησε η Φώφη Γεννηματά.

Αναφορικά με τα σενάρια που θέλουν τον Βαγγέλη Βενιζέλο πίσω από τις δηλώσεις του κ. Γρηγοράκου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Αυτό προσβάλει και τον κ. Βενιζέλο. Θεωρείτε ότι ο Βενιζέλος θα ήθελε να πει κάτι και δεν θα το έλεγε ο ίδιος αλλά θα κρυβόταν πίσω από τον Γρηγοράκο; Μη δίνουμε διαστάσεις και μην υποτιμάμε και ανθρώπους..».

Σχολιάζοντας την κριτική που δέχθηκε από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, για το ότι έπρεπε να συζητηθεί συλλογικά το θέμα, απάντησε: «Αυτό δεν χρειάζεται συνεννόηση με κανέναν άλλο. Υπάρχουν αποφάσεις που δεν μπορείς να τις πάρεις συλλογικά. Υπάρχουν αποφάσεις που οφείλεις να πάρεις μόνος σου, όταν πρέπει να υπερασπιστείς την ΚΟ».

Ads

Τέλος, σε ό,τι αφορά την πρότασή της για το χώρο της κεντροαριστεράς, δήλωσε ότι θα μπορούσε να είναι υποψήφια επικεφαλής αυτής της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπως και να κάνει πίσω. «Πρέπει όλοι να βάλουμε νερό στο κρασί μας, για να γίνει το άνοιγμα στον χώρο της κεντροαριστεράς και να πετύχει η ενότητα όλων αυτών των δυνάμεων», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Δείτε το βίντεο:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=7Uy69CVWPIQ]