Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι κόβει τις γέφυρες με τη ΝΔ.

Ads

Παρακολουθεί με ενδιαφέρον την κινητικότητα στα δεξιά του κυβερνώντος κόμματος με σκοπό να πρωταγωνιστήσει σε ένα νέο πολιτικό σχήμα.

Η οργανωμένη επίθεση του εναντίον του Ηλ. Μόσιαλου με αφορμή τη σατιρική ανάρτηση του για τη γέννηση του Χριστού είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Απαντώντας σε σχόλιο χρήστη του twitter είπε για πρώτη φορά ξεκάθαρα ότι ναι, χρειάζεται νέο δεξιό κόμμα.

Ads

Η επιχειρηματολογία του έχει ξεδιπλωθεί τις προηγούμενες μέρες. Αυτό που εννοεί με τις αναρτήσεις του είναι ότι η μητσοτακική ΝΔ έχει μολυνθεί από τον κεντροαριστερό ιό και απομακρύνεται από τον παραδοσιακό κώδικα αξιών της.

Έχει ενδιαφέρον πώς ο ίδιος αυτοπροβάλλεται ως γνήσιο τέκνο της δεξιάς ανάγκης, σε αντίθεση με τον Ηλ. Μόσιαλο: «Σωστά. Ο εκλεγμένος βουλευτής δεν συγκρίνεται στο μυαλό του αυλικού με τον φυτεμένο πασοκογενή. Σε τόση υπόληψη έχουν τη δημοκρατία οι ελίτ. Το δε έργο μου φάνηκε από τη διαγραφή μου. Φταίνε οι δεκάδες ερωτήσεις; Ότι χωρίς εμένα η ΝΔ θα είχε παρασημοφορήσει τον Αποστολόπουλο;;»

«Η οικογένειά μου έδινε δωρέα στην οννεδ πειραιά την έδρα της τη δεκαετία 80 και 90. Σε όλες τις εκλογές έξω από τη Ρηγίλλης. Είμαι δαπίτης και οννεδίτης και βουλευτής Α Αθήνας ΝΔ. Της ΝΔ που πασοκοποιείτε και εξευτελίζετε. Μη με προκαλείς. Η ΝΔ είναι που δεν ανήκει πλέον στη ΝΔ». 

«Καθόλου δεν συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Μόσιαλο, φίλοι νεοδημοκράτες. Ο ένας είναι εκλεγμένος. Ο άλλος όχι. Ο ένας εκπροσωπεί πολίτες. Ο άλλος όχι. Το ξέρουμε ότι κεντρικά δεν αποδίδεται πια μεγάλη αξία στους βουλευτές, άρα ούτε και στο πολίτευμα, αλλά μην τα ισοπεδώνετε όλα». 

Η προσπάθειά του είναι να δώσει ιδεολογικό περιεχόμενο στην επίθεση του προς τον Ηλ. Μόσιαλο. Και στο στόχαστρο του μπήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου επειδή δεν “άδειασε” τον εκπρόσωπο της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς στα θέματα της πανδημίας μιλώντας για ανάρτηση που εντάσσεται στον “ιδιωτικό βίο”.

Διαβάστε επίσης: Που το πάει ο Μπογδάνος;

Ο Κ. Μπογδάνος ξεσπάθωσε μετά από αυτή την τοποθέτηση:

«Το θέμα Μόσιαλου έπρεπε πρώτα και κύρια να εξαγριώνει τους φιλελεύθερους. Είμαστε όλοι ίσοι; Ισχύουν για όλους οι ίδιοι γενικοί κανόνες; Μας δεσμεύουν οι ίδιες αρχές; ΟΧΙ, μας λένε, βαφτίζοντας το δημόσιο προφίλ ενός προστατευόμενού τους «ιδιωτικό βίο». Ανησυχητικά μονοπάτια…”

Έφτασε στο σημείο να ταυτιστεί με τον Θάνο Τζήμερο, παρόλο που είχε αποκλείσει -στην πρώτη φάση μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ- τη σύμπλευση μαζί του που έχει συμμαχήσει με τον Φ. Κρανιδιώτη

Όπως όλα δείχνουν, ο Κ. Μπογδάνος εγκαταλείπει την τακτική του καλού παιδιού προκειμένου να επιστρέψει στη ΝΔ πριν από τις εκλογές και ανοίγει τα πανιά του για να κινηθεί δεξιότερα.

Ακούγεται ότι έπαιξε ρόλο στη στροφή του το γεγονός ότι η πρώην γγ τουρισμού Β. Λοϊζου παραιτήθηκε για να πολιτευτεί στις Κυκλάδες, όπου ο ίδιος ως Ναξιώτης είχε βλέψεις αφού το στριμωξίδι στην Α Αθήνας όπου εκλέχτηκε το 2019 είναι αποθαρρυντικό γι αυτόν.