Μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος έκανε επίδειξη συμμόρφωσης προς την κυβέρνηση. Ψήφιζε τα πάντα ως μέλος της συμπολίτευσης, έκανε σταθερά αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, απέφευγε τους πολύ υψηλούς τόνους στους οποίους διαχρονικά διακρίνεται.

Ads

Μετά τη σατιρική ανάρτηση του Ηλ. Μόσιαλου για τη γέννηση του Χριστού απασφάλισε. Πήγε ένα βήμα πιο πέρα από τον Αδ. Γεωργιάδη και τη Ν. Κεραμέως, από τον Κ. Κυρανάκη και τον Γ. Καλλιάνο, οικτίροντας τη σημερινή ΝΔ για το κατάντημά της, δηλαδή για την απομάκρυνση από τις παραδοσιακές αρχές και αξίες.

Αφού έκανε άκρως επιθετικές αναρτήσεις σε βάρος του Ηλ. Μόσιαλου, συνέδεσε το χιούμορ του για τους ανεμβολίαστους με την αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας:

«9385 κρούσματα σήμερα. Αλλά δεν μας νοιάζει να πείσουμε τους δύσπιστους, διότι είναι ούτως ή άλλως “ψεκασμένοι”, ε; Οπότε ξαμολήστε Μόσιαλους να βρίζουν κόσμο -και αυτό μετά πείτε το “υπεύθυνη διαχείριση”. Είναι απογοητευτικό να ξεκινάς τόσο καλά και να τα διαλύεις στο τέλος».

Ads

Το «καρφί» στην κυβέρνηση είναι σαφές. Και για όποιον δεν κατάλαβε, το έκανε σαφέστερο:

Για τον Κ. Μπογδάνο, η κυβέρνηση έχει ευθύνη γιατί ανέχεται τον “βλάσφημο” Ηλ. Μόσιαλο ως σύμβουλο του πρωθυπουργού:

«Όσοι υποστηρίζουν ότι η ανάρτηση Μόσιαλου δεν έστειλε χιλιάδες κόσμο οριστικά εκτός εμβολιασμού, δεν ξέρουν τί τους γίνεται! Τους προσκαλώ, λοιπόν, μια Κυριακή σε οποιαδήποτε εκκλησία, ώστε να δουν πώς δίνεται από ιερείς και λαϊκούς ο καλός αγώνας – που οι ελιτιστές υπονομεύουν.

Τελικό συμπέρασμα: Σε μια κρίσιμη φάση της πανδημίας, η κυβέρνηση προτίμησε να οδηγήσει δια της προσβολής χιλιάδες πολίτες οριστικά εκτός εμβολιασμού, παρά να επιπλήξει -ούτε καν να αποπέμψει- τον “προοδευτικό” εκπρόσωπό της. Ιδεολογία VS δημόσια υγεία: 1 – 0 Πραγματικά κρίμα».

Από τη πρώτη στιγμή, είχε υποστηρίξει ότι το κυβερνών κόμμα έχει ευθύνη: «Κάποιοι τελικά στη ΝΔ ίσως δεν κατανοούν την έννοια μιας δημοκρατικής πολιτείας, θεμέλιος λίθος της οποίας είναι το Σύνταγμα, που στην Ελλάδα περιέχει το προοίμιο και τα άρθρα 3 και 16, που αυτή η κυβέρνηση δεν αναθεώρησε. Δεν είμαστε ακριβώς état laïque, αγαπητοί φίλοι. Désolé»

Και, βέβαια, θεωρεί ότι η ΝΔ έχει μολυνθεί από τον ιό της κεντροαριστερής «κορεκτίλας»: «Χλεύασε την Παναγία παραμονή Χριστουγέννων με μια ρατσιστική ανάρτηση που προσβάλλει όσους αποστολή του είναι να πείσει, αλλά η κυβέρνηση τον κρατά στη θέση του εκπροσώπου της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς υγείας. Μη διαμαρτύρεστε, νεοδημοκράτες συνάδελφοι. Αυτή είναι πια η ΝΔ».

Ο Κ. Μπογδάνος εμφανίζεται ως θεματοφύλακας των ιερών και των οσίων της παράταξης: «Είμαι, μου λένε πρώην ομόσταυλοι, εμπαθής που σήκωσα το θέμα Μόσιαλου. Όχι, αγαπητοί. Συνεπής είμαι. Προς τις διαχρονικές μου θέσεις και τις ιστορικές αξίες της παράταξης, τις οποίες ξεχνάτε. Εμπαθής θα ήμουν αν επιχειρούσα να μειώσω την αξία του έργου που κάνει πχ ο Πιερρακάκης».

Τα αλλεπάλληλα ξεσπάσματα του Κ. Μπογδάνου τις τελευταίες μέρες έχουν πυροδοτήσει εκτιμήσεις ότι αναζητά πλέον πολιτικό μέλλον και ευκαιρίες καριέρας δεξιότερα της ΝΔ.

Μέχρι τώρα έχει ανοιχτή πρόκληση από τους Θ. Τζήμερο και Φ. Κρανιδιώτη να συμπορευτούν, αλλά δεν έχει ανταποκριθεί. Η έντονη κινητικότητα στο χώρο της ορθόδοξης δεξιάς και ακροδεξιάς συνεχίζεται και είναι πιθανό ότι κάτι θα «γεννήσει». Ο Π. Κουρτζίδης προσπαθεί να δώσει πνοή στο κόμμα του Γ. Τράγκα, ο φαρμακοβιομήχανος Δ. Γιαννακόπουλος ενθαρρύνεται να κάνει το βήμα, ο πρώην υπουργός Π. Παναγιωτόπουλος επίσης, διάφοροι καραμανλικοί (Ντινόπουλος, Σπηλιωτόπουλος, Ζώης, Τσιτουρίδης, Καραχάλιος κα) ψάχνονται. Για τους ενδιαφερόμενους να υπάρξει νέο πολιτικό σχήμα με πιθανότητες εκπροσώπησης στη Βουλή, ο Κ. Μπογδάνος αποτελεί χρυσή εφεδρεία.