«Αθλιότητες» χαρακτηρίζει τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα εναντίον του σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ads

Τα ονόματα, τόσο του ίδιου, όσο και του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα υπέδειξαν με τις καταθέσεις τους στην Eισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Όλα αυτά είναι αθλιότητες που χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές και τους εκτελεστές της» λέει στο CNN Greece o Δημ. Παπαγγελόπουλος φανερώνοντας τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί από την Τετάρτη και μετά, όταν ανοίξει ο φάκελος στη Βουλή και παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία.

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το δίλημμα εάν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή με αφορμή το σκάνδαλο Novartis και τις καταγγελίες περί μεθοδεύσεων στην έρευνα.

Ads

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με το ερώτημα εάν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή ή όχι να παραμένει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε στη ΔΕΘ πως «δεν πρόκειται η βουλή να μετατραπεί σε βιομηχανία εξεταστικών». Ωστόσο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της διενέργειας, επιχειρώντας να μετακυλήσει την ευθύνη για την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής στη Βουλή.

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας, έριξε το γάντι στον πρωθυπουργό σχετικά με το ενδεχόμενο εξεταστικής: «Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική επιτροπή, προανακριτική επιτροπή, ειδικά δικαστήρια, ό,τι ταιριάζει, για να θυμηθεί ο ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία», δήλωσε κατά τη συνέντευξή του από την ΔΕΘ.