Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση συντακτών ανακοίνωσε ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης θα αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας. Ο Χρήστος Στυλιανίδης αποτέλεσε υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την παραίτηση του ανακοίνωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης λόγω των δηλώσεων που έκανε μέρες πριν για το Blue Horizon.

Έντονες αντιδράσεις είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του σχετικά με τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά όπου είχε αναφέρει πως «σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».

Ο ίδιος στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη, κάνοντας λόγο για «λανθασμένη διατύπωση», αναφέροντας πως «ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας», αφού σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν έντονες συστάσεις από το Μαξίμου να μαζέψει την κατάσταση.

Ads

Η αντιπολίτευση είχε ζητήσει την αποπομπή του, ενώ ανάρτηση για το τραγικό συμβάν είχε κάνει και ο ίδιος ο Μητσοτάκης.

Στη δήλωση παραίτησης του ανέφερε ότι τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν.