Μετά το νέο νεοναζιστικό σόου που έδωσε η Χρυσή Αυγή χθες στη συζήτηση του ασφαλιστικού στη Βουλή, που περιλάμβανε απειλές κατά του Πάνου Σκουρλέτη, ύβρεις και τελικά την αποβολή του Γιάννη Λαγού από την ολομέλεια για 15 μέρες, η Βουλή προειδοποιεί ότι η ποινή που επιβλήθηκε είναι προειδοποίηση, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοιες συμπεριφορές

Ads

Διαβάστε επίσης: Ποιές είναι οι κυρώσεις για τον Λαγό μετά την αποβολή του από την Ολομέλεια

Η προεδρεύουσα της αποψινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, Γ΄ Αντιπρόεδρος Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, εκ μέρους του Προεδρείου του Σώματος ανέγνωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων και συγκεκριμένα κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο “Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων”, μετά από τη συμπεριφορά του βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή κ. Ιωάννη Λαγού και τη συνεχή άρνησή του, με την κάλυψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, να αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας, η συνεδρίαση διακόπηκε προσωρινά.

Ads

Με ομόφωνη απόφαση του Προεδρείου της Βουλής, την οποία εκφώνησε με την επανάληψη της συνεδρίασης  ο Ζ’ Αντιπρόεδρος, κ. Γεώργιος Λαμπρούλης,  επιβλήθηκε στον ως άνω βουλευτή, σύμφωνα με τα άρθρα 77 και 81 του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Κοινοβουλευτικό), η απομάκρυνση και ο προσωρινός αποκλεισμός του. Κατά το άρθρο 81 του Κανονισμού, ο προσωρινός αποκλεισμός μπορεί να επεκταθεί έως 15 ημέρες, μετά από πρόταση του Προέδρου και απόφαση της Ολομέλειας.

Το Προεδρείο της Βουλής θεωρεί την ποινή που επιβλήθηκε ως προειδοποίηση, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοιες συμπεριφορές».