Την παραίτησή του από τη βουλευτική του έδρα υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ads

Άλλωστε ο πρώην υπουργός είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό ότι δεν θα κάνει χρήση της τροπολογίας της κυβέρνησης που αίρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή.

Λίγο αργότερα επιστολή παραίτησης από τη βουλευτική της έδρα στη B’ Αθήνας απέστειλε και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος επιλαχών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν θα πάρει την έδρα, αφού είναι υποψήφιος δήμαρχος στα Βριλήσσια. Έτσι τις έδρες τς ΝΔ θα καταλάβουν η Ζωή Ράπτη και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, καθώς ο  Γιάννης Μιχελάκης γνωστοποίησε στην Πειραιώς ότι δεν επιθυμεί να ορκιστεί βουλευτής, ούτε να διεκδικήσει την εκλογή του στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ads

Τέλος, την παραίτησή της υπέβαλλε και η Κατερίνα Μάρκου. Η εν λόγω παραίτηση μειώνει κατά μία έδρα τη δύναμη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας -από 79 σε 78- καθώς η έδρα της θα αναπληρωθεί από το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού με το οποίο είχε εκλεγεί και συγκεκριμένα θα παραδοθεί στον Νίκο Νυφούδη, ο οποίος λόγω της προγενέστερης διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού θα ορκιστεί ανεξάρτητος βουλευτής.