Η μόλυνση του βουλευτή της ΝΔ Σταύρου Κελέτση από κοροναϊό ανέδειξε την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στο υψηλότερο επίπεδο τα μέτρα προφύλαξης για την πανδημία, την ίδια ώρα που ο μηχανισμός της στοχοποιεί διάφορες κατηγορίες πολιτών, όπως για παράδειγμα τους νέους.

Ads

Ο βουλευτής, μάλιστα, παραποίησε την αρχική του ανάρτηση στην οποία ανακοίνωνε ότι επιβεβαιώθηκε ως θετικός, παραλείποντας το γεγονός ότι η ιχνηλάτηση έδειξε συσχέτιση με κρούσμα σε σχολείο του Έβρου, όπου εκλέγεται. Και αυτό, γιατί σύμφωνα με το αφήγημα της κυβέρνησης τα σχολεία είναι ασφαλή, παρά τις εκκλήσεις όλων των επιστημόνων και παρά την πραγματικότητα που δείχνει σωρεία θετικών κρουσμάτων και καραντίνας σε όλα τα σχολεία.

Βόλτες στα βουνά χωρίς μάσκες

Η υπόθεση όμως έχει μια ακόμη σημαντική διάσταση. Ο βουλευτής το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ξεναγούσε τον Πρωθυπουργό και τη σύζυγό του στα βουνά και τα ποτάμια της Σαμοθράκης και πέρασαν αρκετές ώρες όχι μόνο στη φύση αλλά και σε καταστήματα, χωρίς το παραμικρό μέτρο προφύλαξης για τον κοροναϊό. Τις φωτογραφίες, μάλιστα, είχε αναρτήσει ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ.

image

Ads

image

image

Αρκετοί είναι αυτοί που διερωτήθηκαν αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα καθώς συσχετίστηκε με επιβεβαιωμένο ασυμπτωματικό κρούσμα, με αρκετή… ανευθυνότητα, σύμφωνα με τις απόψεις που ο ίδιος υποστηρίζει στα διαδοχικά διαγγέλματά του για την πανδημία. 

Έκανε τεστ ή όχι ο Πρωθυπουργός;

Σύμφωνα με διαρροές που έγιναν από κυβερνητικούς παράγοντες σε ΜΜΕ του Έβρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ήδη διαγωνιστικό τεστ το οποίο ήταν αρνητικό. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επισήμως.

Σε κάθε περίπτωση, πηγές της αντιπολίτευσης υπενθυμίζουν ότι την ώρα που ο Πρωθυπουργός κινείται με χαρακτηριστική ελαφρότητα, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει στα διαγγέλματά του, οι πολίτες συνωστίζονται καθημερινά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ στις Εκκλησίες συνεχίζεται η ασυδοσία και οι εξαιρέσεις από κάθε μέτρο προφύλαξης με συνωστισμό, λιτανείες και κοινωνία των πιστών.