Έξω από την ΑΣΟΕΕ έφτασαν το μεσημέρι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης και Θεανώ Φωτίου καθώς και η βουλευτής του ΜέΡΑ25 και αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα. 

Ads

Η κα Σακοράφα έκανε λόγο για αστυνομοκρατία και ζήτησε να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί ώστε να φύγουν οι φοιτητές. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό προσήχθη από την αστυνομία μία εκ των επιστημονικών της συνεργατών. 

«Είναι προφανές ότι είχαμε πολλά χρόνια να ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις: να μπαίνουν μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο αστυνομικές δυνάμεις, με δακρυγόνα, να καταδιώκονται και να τραυματίζονται φοιτητές. Πρέπει να είναι σε όλους τους πολίτες σαφές, ότι με αυτό τον τρόπο δεν «αποκαθίσταται η τάξη» όπως αρέσκεται να λέει η κυβέρνηση και δεν μετατρέπονται σε θεσμούς έρευνας και διδασκαλίας τα λεγόμενα «άντρα ανομίας». Αντιθέτως, με τέτοιες αυταρχικές ενέργειες η ένταση κλιμακώνεται και δημιουργούνται προϋποθέσεις για καταστάσεις που δεν θέλουμε ούτε να διανοηθούμε», δήλωσε ο Νίκος Φίλης στο ρ/σ «Στο Κόκκινο». 

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα φοιτητών που πρόσκειται στην Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας και κατέληξε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για το λουκέτο στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και κάποιοι από αυτούς μπήκαν στον χώρο. Στο σημείο έσπευσαν τα ΜΑΤ και μάλιστα κάποια στιγμή εισέβαλαν στο προαύλιο και βρέθηκαν απέναντι στους φοιτητές που φώναζαν συνθήματα.