Η πρώην χρυσή Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης και νυν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη», αναφέρθηκε στη δική της επίθεση εκφοβισμού από μεγαλοπαράγοντα του χώρου του αθλητισμού, δηλώνοντας πως «είχα απειλή, να μην μπω ποτέ στο αεροπλάνο της Βαρκελώνης γιατί θεωρητικά δεν διεκδικούσα καμία διάκριση».

Ads

Αναλυτικότερα, η κυρία Πατουλίδου, επισήμανε ότι  «η απειλή ήταν μπροστά μου, έπρεπε να μην την δω και να την προσπεράσω και αν δεν υπήρχε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ίσως να μην πήγαινα ποτέ στη Βαρκελώνη», τονίζοντας παράλληλα πως:

«Στη Βαρκελώνη κέρδισα, στη Βαρκελώνη έκανα την υπέρτατη διάκριση και την κατάργηση όλων των αρνητικών σχολίων. Οι παράγοντες είναι η εξουσία και στο απυρόβλητο. Είναι μία πρακτική πάρα πολλών χρόνων που λέει ότι εγώ ο μεγάλος παράγων, είμαι στο απυρόβλητο, είμαι στο ατιμώρητο γιατί έχω εξουσία που μου την έχουν παραχωρήσει. Εσύ που είσαι ο πρωταγωνιστής στο γήπεδο είσαι όμως δούλος έξω από το γήπεδο, γιατί αυτή ήταν η νοοτροπία».

Όσον αφορά το κατά πόσο είχε πέσει η ίδια θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, επεσήμανε πως «εγώ είχα ένα μεγάλο προσόν, ξεκίνησα – παγκόσμια πρωτοτυπία – πολύ μεγάλη τον πρωταθλητισμό, ταυτόχρονα όμως παντρεμένη. Με έναν αθλητή της άρσης βαρών, καταξιωμένο στους αθλητικούς χώρους, γνωστό τοις πάσι, άρα δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να κάνει κάτι διαφορετικό. Οπότε στην πλευρά της όποιας σεξουαλικής παρενόχλησης ήμουν καλυμμένη».

Σχετικά με τη Σοφία Μπεκατώρου, η κυρία Πατουλίδου ανέφερε παράλληλα ότι, «είκοσι χρόνια μία λαβωμένη ψυχή κρατούσε ένα μυστικό, το οποίο ήθελε να το ουρλιάξει, το έθαψε και όταν ήρθε η στιγμή – γιατί πολλοί αναρωτιούνται γιατί τώρα – βλέπει τον ίδιο άνθρωπο να θέλει να συνεχίσει – γιατί έχει εκλογές στην ομοσπονδία – και ευελπιστείς κάποια στιγμή από την αγωνία σου ότι θα περάσει αυτό και αυτό τον άνθρωπο δεν θα τον ξαναδείς. Και περνά ο καιρός, ξανά μπροστά σου. Και καθώς μεγαλώνεις και δυναμώνεις, λες φτάνει πια, να μου βιάζεις και το μυαλό και την ψυχή».

Ads

«Αυτός ο φόβος είναι που δυναμώνει την εξουσία αυτού. Και λες δεν θα σου επιτρέψω αλώβητος να συνεχίσεις χωρίς καμία επίπτωση που δεν ξέρω αν το έχεις κάνει και σε κάποιον άλλο», κατέληξε η αντιπεριφειάρχης Θεσσαλονίκης.