«Δε μπορώ να φανταστώ ότι οι νόμοι που έχουμε ψηφίσει θα μπουν σε αμφισβήτηση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας εμμέσως τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τον προϋπολογισμό του κράτους καθώς τον έχει καταψηφίσει. Ιδιαίτερα αιχμηρή εμφανίστηκε η βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή, λέγοντας πως συνεχίζει να εκπλήσσεται από τις δηλώσεις του Α. Λοβέρδου.

Ads

Ο Μάκης Βορίδης ανέφερε οι υπουργοί είναι «εκτελεστές» μιας πολιτικής και δε μπορούν να αρχίσουν να λένε ότι κάτι δεν τους αρέσει. «Άλλο και τελείως διαφορετικής προσέγγισης είναι ο τρόπος εφαρμογής. Δεν μπορεί όμως κάποιος να λέει όχι. Να δούμε πώς. Όχι να λέμε “όχι” σε αυτά που έχουμε ψηφίσει», σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, μιλώντας στο Mega επανέλαβε πως «από αλλού περιμέναμε το λαϊκισμό και από αλλού μας ήρθε», σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Α. Λοβέρδου. «Κανέναν δεν πήρε στο τηλέφωνο με πυροβόλο όπλο ο πρωθυπουργός να του δώσει υπουργείο.  Άρα ο κ. Λοβέρδος νομίζω το καλύτερο από όλα, είναι να κάτσει να δει τι μπορεί να κάνει στο υπουργείο του, που είναι πάρα πολύ ευαίσθητο με πάρα πολλά προβλήματα και να σταματήσει τις δηλώσεις», σημείωσε η Φ. Πιπιλή.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο υπουργός Παιδείας είναι «άπαιχτος» και ότι «δεν αξίζει να ασχολείται κανείς» γιατί χάνει τα λόγια του. Πρόσθεσε ακόμη πως ο καθένας δικαιούται να έχει άποψη αλλά οφείλει να αντιλαμβάνεται και το μέγεθος της σοβαρότητας που χρειάζεται σε ένα υπουργείο.