«Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί», είναι η απάντηση που δίνει ο πρώην πρωθυπουργός, μέσω συνεργατών του, για τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου πως έδωσε εξηγήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σημερινή αδικαιολόγητη απουσία του από την ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία σκάνδαλο σχετικά με το ποδόσφαιρο. Μάλιστα πηγές από το Μαξίμου υποστήριζαν νωρίτερα πως ο πρωθυπουργός άκουσε τους λόγους της απουσίας του και τους έκρινε «ικανοποιητικούς» και τους έκανε δεκτούς. 

Ads

Όσο κι αν από το Μαξίμου επιχείρησαν να «θάψουν» τη στάση του πρώην πρωθυπουργού, η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά δεν είναι απλώς ένα ηχηρό μήνυμα και «άδειασμα», αλλά μια ευθεία αμφισβήτηση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, καθώς όπως σημειώνει δεν είναι σε θέση να του ζητάει εξηγήσεις. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του Tvxs.gr, που σε αντίθεση με όσα υποστήριζε η κυβέρνηση, επισήμανε πως ο Αντώνης Σαμαράς με την απουσία του δοκιμάζει τα νεύρα και τις αντοχές του Κυριάκου Μητσοτάκη και δείχνει καθαρά πια ότι ακολουθεί δική του πορεία και δεν σκοπεύει να χαρίσει τίποτα στον πρωθυπουργό. 

Υπενθυμίζεται πως το Μαξίμου είχε θέσει ζήτημα κόμματικής πειθαρχίας για την τροπολογία με την απειλή της διαγραφής για όποιον καταψήφιζε ή απουσίαζε από τη διαδικασία. Τελικά από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο γαλάζιος βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς, ο οποίος δήλωσε ασθενής αλλά με επιστολή του γνωστοποίησε πως θα υπερψήφιζε τη σχετική τροπολογία και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ωστόσο δεν ανακοίνωσε τους λόγους απουσίας, αλλά ούτε καν πρόθεση ψήφου. Πληροφορίες του Tvxs.gr ανέφεραν πως από εκείνη τη στιγμή τα τηλέφωνα πήραν φωτιά ώστε να βρεθεί μια διέξοδος και δικαιολογία που θα περισώσει τα – όποια – προσχήματα. 

Αρχικά κυκλοφόρησε η «πυροσβεστική» – και όπως αποδείχθηκε  ανυπόστατη, τουλάχιστον ως προς την ουσία της – δήλωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο Αντώνης Σαμαράς του τηλεφώνησε για να εξηγήσει τους λόγους της απουσίας του, οι οποίοι, όπως είπε, ήταν «προσωπικοί», χωρίς όμως να κάνει καμία αναφορά για το εάν πρόθεσή του ήταν να υπερψηφίσει την τροπολογία, όπως ζητούσε το Μαξίμου. Παρ’ όλ’ αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές, δήλωνε «ικανοποιημένος» από τις «εξηγήσεις». «Το θέμα θεωρείται λήξαν», ανέφεραν νωρίτερα πηγές του Μαξίμου, όμως ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως
έχει άλλες διαθέσεις… 

Ads