Η αμεσότητα με την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε “αδειάσει” την Εύα Καϊλή για την ακατανόητη τότε δήλωσή της για τον σεβασμό που δείχνει το Κατάρ στα εργατικά δικαιώματα (!) δείχνει εκ των υστέρων ότι κάτι υποψιαζόταν.

Ads

Ετσι κι αλλιώς οι σχέσεις τους ήταν από ψυχρές έως κακές εδώ και καιρό. Όχι μόνο επειδή η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου είχε στηρίξει θερμά τον Ανδρέα Λοβέρδο απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη στη μάχη για την ηγεσία αλλά και επειδή η ίδια έλεγε διάφορα σε βάρος του πίσω από την πλάτη του και αυτό είχε φτάσει στα αυτιά του.

Είναι προφανές ότι κάτι είχε επιβαρύνει πολύ τη σχέση της. Η Καϊλή είχε στηρίξει τον Ανδρουλάκη απέναντι στη Φώφη Γεννηματά για την αρχηγία και μετά απομακρύνθηκαν. Αν και οι δυο είναι οι μοναδικοί ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνεργάζονταν μόνο τυπικά.

Και όταν ο Ν. Ανδρουλάκης έκανε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του από κακόβουλο λογισμικό, εκείνη έκανε ό,τι μπορούσε για να τον υπονομεύσει. Είπε ότι αυτά συμβαίνουν συνεχώς σε ευρωβουλευτές, ότι έχει συμβεί και στην ίδια και γενικά προσπάθησε να υποβαθμίσει την καταγγελία του παίζοντας ανοιχτά το παιχνίδι της ΝΔ.

Ads

Δεν ήταν η πρώτη φορά που στήριξε τον Κ. Μητσοτάκη. ΄Ηταν γνωστό ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη ΝΔ τόσο που κυκλοφορούσε ευρύτατα το σενάριο ότι μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης με τη στήριξη της ΝΔ.

Αλλωστε, ο Κ. Μητσοτάκης είχε δώσει μάχη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για να εκλεγεί αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Και όταν εξελέγη, ο τότε ισχυρός άντρας του Μαξίμου Γρ. Δημητριάδης την είχε συγχαρεί δημόσια με ανάρτησή του, γράφοντας για μια «νέα γυναίκα και πολύ καλή φίλη» που «πρωταγωνιστεί στα ευρωπαϊκά δρώμενα».

Το Politico είχε αποκαλύψει ότι πάλεψε στις Βρυξέλλες για να μην έρθει στην Αθήνα η αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου που διερευνά το σκάνδαλο των υποκλοπών ώστε να μη βρεθεί σε δύσκολη θέση ο Κ. Μητσοτάκης.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για τη δεξιά ταυτότητά της; Τη συμμετοχή της στα συλλαλητήρια εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών αγκαλιά με τη Σ. Βούλτεψη και τον Αδ. Γεωργιάδη; Ή το ψέμα ότι τον παππού της τον σκότωσαν κομμουνιστές;

Τον δρόμο στην πολιτική, της τον άνοιξε ο Σπύρος Βούγιας και αφού έγινε δημοτική σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη τον ξέχασε, όπως λένε κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη βόρεια Ελλάδα. Το 2007, για πρώτη φορά βουλευτής, στήριξε με πάθος την υποψηφιότητα για την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου. Το 2011 είχε πρωταγωνιστήσει στην ίντριγκα για αλλαγή εν πλω της ηγεσίας και αυτό δεν το έχει ξεχάσει ούτε ο πρώην πρωθυπουργός ούτε οι πολιτικοί του φίλοι.

Στο ευρωκοινοβούλιο της πήγαν όλα καλά. ΄Εχει βγει ευρωβουλευτής της χρονιάς και άλλοτε στους πενήντα καλύτερους, έχει συμμετάσχει σε σημαντικές επιτροπές, μέχρι που εξελέγη και αντιπρόεδρος.

Με τα ελληνικά ΜΜΕ έχει ειδυλλιακή σχέση. Βρίσκει πολύ εύκολα πρόσβαση και σχεδόν πάντα θετική δημοσιότητα. Τον τελευταίο χρόνο μιλά συχνά για την οικογένειά της, τον σύντροφό της και την κόρη της, ενώ οι φωτογραφίες της είναι πάντα περιζήτητες.

Ακριβώς επειδή είχε φτάσει πολύ ψηλά, η πτώση γίνεται με θόρυβο.