Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται από τις συνομιλίες μεταξύ κατηγορουμένων για την υπόθεση δολοφονίας του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και μελών του πληρώματος του Blue Horizon.

Ads

Εκτός από το διαφαινόμενο ρατσιστικό κίνητρο, τα ηχητικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενισχύουν τα επιχειρήματα περί απόπειρας συγκάλυψης και παρασιώπησης του εγκλήματος. Στο νέο ηχητικό ντουκουμέντο, μέλος του πληρώματος ακούγεται να λέει σε συνάδελφό του «κρυψ΄το κάπου, κρύψ΄το κάπου, ναι μέσα στην τσέπη σου».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για συνομιλίες που είχαν μέλη του πληρώματος μετά τη σύλληψη των τεσσάρων ναυτικών και, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μετά την έρευνα του πλοίου από αξιωματικούς του Λιμενικού που πραγματοποιήθηκε από τις 23:00 της 4ης Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2:30 της 5ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1, ανώτατος αξιωματικός ο οποίος σε προηγούμενο ηχητικό ακουγόταν να λέει «μην λέτε τίποτα» και «θα τα κρατάμε εδώ», αναφέρει στους λιμενικούς ότι δεν υπάρχει καταγραφικό και να προτρέπει άλλο μέλος του πληρώματος να κρύψει κάτι.

Ads

Οι διάλογοι μελών του πληρώματος του Blue Horizon

Μέλος πληρώματος: Το καταγραφικό κάτω απ’ τις κάμερες, στον καταπέλτη.

Μέλος πληρώματος: Δεν έχουμε καταγραφικό

Μέλος πληρώματος: Παιδιά, αν υπάρχει.

Μέλος πληρώματος: Ωραία, να πάρουμε τον…;

Μέλος πληρώματος: Γράφουν το… Το έχει και τα υπόλοιπα ή όχι; Γράψε το… πάρτε και τα υπόλοιπα έγγραφα.

Μέλος πληρώματος: Όχι, δεν έχετε τίποτα να γράψω…

Μέλος πληρώματος: Ε, θα είναι λογικά όλα μαζί.

Μέλος πληρώματος: Ωραία

Μέλος πληρώματος: Κρύψ’ το κάπου. Κρύψ’ το κάπου, ναι μέσα στην τσέπη σου.