Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος του Blue Horizon, για την υπόθεση δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, στο λιμάνι του Πειραιά.

Ads

Σε βάρος των δύο ναυτικών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες. Οι περιοριστικοί όροι είναι εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, με απόφαση του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι την προφυλάκιση του πλοίαρχου και του ύπαρχου του Blue Horizon για την ανθρωποκτονία του 36χρονου αποφάσισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/9) ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά από τις πολύωρες απολογίες των συνολικά τεσσάρων συλληφθέντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Πειραιά έχει ζητήσει από το Λιμενικό το σύνολο των συνομιλιών του Blue Horizon τις επίμαχες ώρες του εγκληματος, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης. Βάσει των όσων ηχητικών έχουν διαρρεύσει στη δημοσιότητα, διαφαίνεται τόσο το ρατσιστικό κίνητρο της ανθρωποκτονίας όσο και η παρασιώπηση του εγκλήματος, ωστόσο -για την ώρα- δεν έχει ασκηθεί κάποια συμπληρωματική δίωξη.

Ads