Επιμένει στο ότι το βίντεο είναι πραγματικό, χωρίς όμως να σχολιάσει το πραγματικό περιεχόμενό του, όπωςτελικά αποκαλύφθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ρίχνοντας μάλιστα την ευθύνη της αντίδρασης σε «αριστερούς δημοσιογράφους».

Ads

Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3,  ο Ν. Μηταράκης είπε χαρακτηριστικά: «Επειδή είπατε για το βίντεο, δεν είπαμε πως είναι σημερινό. Κανείς δεν αμφισβήτησε πως είναι πραγματικό. Αντί να έχουμε αντίδραση από την τουρκική πλευρά, είχαμε από Έλληνες δημοσιογράφους της Αριστεράς οι οποίοι καταφέρονται κατά της ίδιας τους της χώρας. Έχουμε το μέτωπο απέναντι μας, την Τουρκία, έχουμε και την ευρωπαϊκή αριστερά που θέλει να ζήσουμε ξανά την πολιτική των ανοιχτών συνόρων του 2015 και να έχουμε Μόρια και Ειδομένη. Αυτό δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ξανά».

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κληθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να σχολιάσει το γεγονός, απάντησε ότι «έχει τοποθετηθεί ο κ. Μηταράκης», τονίζοντας ωστόσο ότι «το σημαντικό είναι να καταλάβουν όλοι ότι η Τουρκία δεν εφαρμόζει τις διεθνείς συμφωνίες και κάνει  τα στραβά μάτια».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, παρουσίασε βίντεο που υποστηρίζει πως δείχνει το τουρκικό Λιμενικό να απωθεί με τη βία πρόσφυγες στη θάλασσα, σημειώνοντας ότι απεικονίζει το τουρκικό Λιμενικό να προωθεί πρόσφυγες στην Ελλάδα, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και την ευρωτουρκική κοινή δήλωση.

Ads

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Spiegel, το βίντεο που ανάρτησε στο twitter του ο κ. Μηταράκης, αναφέροντας ότι τραβήχτηκε από πρόσφυγα που διασώθηκε από το ελληνικό Λιμενικό, αποδεικνύεται ότι τραβήχτηκε πριν τουλάχιστον τρία χρόνια και ότι δεν αφορά προώθηση προσφύγων, αλλά αναχαίτισή τους από το τουρκικό Λιμενικό προκειμένου να μην περάσουν στην Ελλάδα.