Βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας με τις τελευταίες στιγμές του άτυχου πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην Αλεξανδρούπολη, όταν παρασύρθηκε απ’ τα νερά μέσα απ’ το πυροσβεστικό του όχημα στον Απαλό ενώ πήγαινε ν’ απεγκλωβίσει μαθητές από κοντινό σχολείο.

Ads

Ο άτυχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος είχε πάρει σήμα μαζί με συναδέλφους του για να σπεύσουν σε ένα νηπιαγωγείο όπου είχαν εγκλωβιστεί μικρά παιδιά.

Λίγο μετά το μοιραίο, οι πυροσβέστες φαίνονται να κρατούν με σκοινί το συνάδελφό τους που φτάνει στο σημείο που χάθηκε ο 46χρονος πατέρας τριών παιδιών στον Απαλό της Αλεξανδρούπολης. Κρατάει μία βέργα περίπου δύο μέτρων και έχει μαζί του μία φιάλη οξυγόνου ενώ ο άτυχος 46χρονος πυροσβέστης έχει ήδη χαθεί στα νερά.

Τον αναζητά μέσα στα λασπόνερα και κινείται με προσοχή, καθώς βλέπει πως το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει και δίπλα του είναι ημιβυθισμένο το όχημα της Πυροσβεστικής.

Ads

Βυθίζει τη βέργα και καταλαβαίνει πως υπάρχει φρεάτιο και τότε καταλαβαίνουν ότι ο 46χρονος πυροσβέστης έχει εξαφανιστεί μέσα στον αγωγό του φρεατίου. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους, τον εντοπίζουν νεκρό περίπου 100 μέτρα πιο κάτω. Εκεί, που καταλήγει το φρεάτιο.