Ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Καλογρίτσα κατέθεσε νωρίτερα ο δημοσιογράφος, Δήμος Βερύκιος.

Ads

Ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν ήταν παρών στο ραντεβού Κοντομηνά – Καλογρίτσα αλλά ο τότε ισχυρός άνδρας του ALPHA του μετέφερε τη συζήτηση που είχε με τον εργολάβο και μάλιστα με διόλου κολακευτικά λόγια.

Σημείωσε δε πως η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία του Χρήστου Καλογρίτσα ο οποίος πήρε τηλέφωνο τον Δημήτρη Κοντομηνά.

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε στην προανακριτική ότι «στον Κοντομηνά έκανε εντύπωση ότι ο Καλογρίτσας μιλούσε απαξιωτικά για την τότε κυβέρνηση».

Ads

Όπως μετέφερε ο Δήμος Βερύκιος κατά την κατάθεσή του,  ο Δημήτρης Κοντομηνάς του είπε χαρακτηριστικά: «Πώς μπορώ να συνεργαστώ με ένα τύπο που δεν έχει μια στην τσέπη και βρίζοντας αυτούς που υποτίθεται ότι τον έστειλαν; Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Μαφία».

Τόνισε δε ότι δεν ξέρει αν ο Δ. Κοντομηνάς ενημέρωσε μετά την κυβέρνηση, αλλά πως σε συζήτηση που είχαν του είπε επί λέξη: «Τον Καλογρίτσα δεν τον θέλουν ούτε στο Μάξιμου».

«Εγώ τον Ν. Παππά δεν τον είδα. Να σας πω ότι πήρε τηλέφωνο ο κ. Παππάς; Δεν μπορώ να το πω» είπε ο κ. Βερύκιος και συμπλήρωσε πως «η πεποίθηση του Δ. Κοντομηνά ήταν ότι τον Καλογριτσα τον έστειλε το Μαξίμου. Μετά τη συνάντηση η πεποίθηση του ήταν ότι το Μαξίμου δεν τον ήθελε τον Καλογρίτσα»

Σε ερώτηση του, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανού, σχετικά με το αν ο κ. Κοντομηνάς είχε κι άλλες συναντήσεις με επιχειρηματίες εκείνη την περίοδο για το θέμα των αδειών, ο μάρτυρας απάντησε: «Προφανώς».

Δεν προτείνει άλλους μάρτυρες η ΝΔ – Ποια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης  δήλωσε ότι δεν έχει να προτείνει άλλους μάρτυρες. Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο είχε προτείνει για τον δεύτερο κύκλο μαρτύρων τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Κώστα Βαξεβάνη, όμως φαίνεται πως τώρα επικράτησαν »δεύτερες σκέψεις» στην Πειραιώς.

Από τη μεριά του, ο ΣΥΡΙΖΑ δια της βουλευτού Θεοδώρας Τζάκρη πρότεινε ως μάρτυρες τον Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, το πρώην μεγαλοστέλεχος της Attica Bank Θανάση Τσάδαρη και τον εκδότη του  Documento Κώστα Βαξεβάνη.

Απαντώντας ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως η ΝΔ δεν αποδέχεται την κλήτευση του Γιάννη Στουρνάρα ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει για τον Κώστα Βαξεβάνη.

Θετικός εμφανίστηκε στην πρόσκληση για κατάθεση στο πρώην στέλεχος της Attica Bank ενώ αρνητικός στην πρόταση της Ελληνικής Λύσης να καταθέσει η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η προανακριτική αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη με πρώτο μάρτυρα, εκτός, απροόπτου τον Θανάση Τσάδαρη. Υπενθυμίζεται ότι η Προανακριτική αναμένει από τον Γ. Στουρνάρα απάντηση σε σχέση με το αίτημα που του είχε υποβάλλει για την πορεία των 3 εκατ. Ευρώ.

Επίθεση Τζάκρη σε Κελέτση για «αλλοίωση των πρακτικών»

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της προανακριτικής η Θεοδώρα Τζάκρη επετέθη στον πρόεδρο της Προανακριτικής, Σταύρο Κελέτση ο οποίος για δεύτερη φορά παραδέχθηκε ότι αλλοιώθηκαν τα επίσημα πρακτικά.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της προανακριτικής ομολόγησε ότι αφαίρεσε από τα πρακτικά ουσιώδεις παρεμβάσεις βουλευτών της ΝΔ.

«Ο ψευδής χαρακτηρισμός των βουλευτικών παρεμβάσεων, ως εκτός διαδικασίας κραυγών, φωνών και παρεκβάσεων, σας καθιστά υπότροπο της αξιόποινης πράξης της νόθευσης, με ομολογημένη μάλιστα την εγκληματική συμπεριφορά σας. Αυτά που εσείς χαρακτηρίζεται ανάξια καταγραφής στα πρακτικά, χαρακτηρίζοντάς τα ως «άναρθρες κραυγές» είναι ακριβώς οι δηλώσεις των βουλευτών Τσαβδραρίδη και Μαρκόπουλου, που κατέκλυσαν τον φιλοκυβερνητικό τύπο, προφανώς και με την δική τους σύμφωνη γνώμη, ως ουσιωδέστατες παρεμβάσεις στον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα», επεσήμανε η Θεοδώρα Τζάκρη.