Την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Υποστήριξε μάλιστα ότι η πρόταση αυτή δηλητηριάζει την εθνική συναίνεση. Δήλωσε ωστόσο ότι καλωσορίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να καταγραφούν η αλήθεια, οι πλάνες και οι δημαγωγίες.

Ads

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη καταρτίσει κατάλογο των προσώπων που πρέπει να κληθούν. «Πρόσωπα με τα οποία συνδιαλέγεται και τώρα η κυβέρνηση» σημείωσε. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για διάσπαση της εθνικής προσπάθειας και χαρακτήρισε «απόλυτη ταπείνωση» την διαπραγμάτευση.  «Έπρεπε ο Βαρουφάκης να προσκυνήσει την κ. Λαγκάρντ για να κερδίσουμε ακόμα μία εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι ο υπουργός Οικονομικών κλήθηκε σε απολογία από το ΔΝΤ για να ξεκαθαρίσει η θέση της Ελλάδας.

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού στο παρασκήνιο των Καννών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραλλήλισε τα όσα συνέβησαν τότε με την επταμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες. «Λέει ο κ. Τσίπρας, τι έγινε στις Κάννες; Έγινε ό,τι στις Βρυξέλλες στην επταμερή. Ο Τσίπρας έχει ζήσει προκλητικά τις Κάννες του, ο εγκλωβισμός είναι απόλυτος» είπε. 

Ads

Τέλος με αφορμή την εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής για το δημόσιο χρέος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποιεί τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας για λόγους κομματικής αντιπαράθεσης, ενώ χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την παρουσία του κ. Παυλόπουλου «σε μια τεχνική επιτροπή».