O καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ANT1, σήμερα (10/2), δήλωσε, για το «σκληρό» lockdown στην Αττική, πως, «ήδη από την Παρασκευή πολλοί από εμάς (στην Επιτροπή), λέγαμε ότι από τότε έπρεπε να γίνει lockdown. Επικράτησε η άποψη να περιμένουμε μερικές ημέρες και αποδείχθηκε ότι δεν είχε νόημα».

Ads

Παράλληλα, εξηγώντας την απόφαση για το lockdown, υπογράμμισε ο βασικός παράγοντας ήταν η δραματική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

«Αυτό ήταν το καινούργιο. Αυτά τα πράγματα πρέπει κανείς να τα προλαμβάνει πολύ νωρίς», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σχολιάζοντας την διάρκεια του lockdown ο κ. Βατόπουλος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά απαντώντας «καταρχήν για 14 ημέρες το lockdown ελπίζουμε να μαζευτεί το πράγμα, θα δούμε. Έχει σημασία η υιοθέτηση της νέας κατάστασης από τους πολίτες».

Ads

Τέλος, ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της αύξησης των κρουσμάτων επισημαίνοντας ότι, «τεκμηριώθηκε αυτές τις ημέρες ότι έχουμε κάποιες συρροές σε κάποια σχολεία που είναι περισσότερες από παλαιότερα. Τα παιδιά εξακολουθούν να κολλάνε δυσκολότερα αλλά εξακολουθούμε να έχουμε συρροές. Γενικώς υπάρχει η γνώμη ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν. Από εκεί και πέρα άνοιξαν τα σχολεία και είδαμε αυτό το φαινόμενο».