Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι η αιτία θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Ads

Στο κεφάλι του νεαρού αθλητή εντοπίστηκαν βαρύτατες κακώσεις, ενώ το επόμενο στάδιο είναι να ερευνηθεί η προέλευση των τραυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία προκάλεσε την παρέμβαση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Βιργινίας Σακελλαροπούλου, η οποία ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλο, την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια θανάτου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στα μέσα Δεκεμβρίου σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα είχε αρχίσει προκαταρκτική εξέταση – η οποία οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, ενώ αναμένεται πλέον η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση προκειμένου η δικογραφία να επιστραφεί στον εισαγγελέα

Ads

Ο έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά στις 16 Δεκεμβρίου, χάνοντας τις αισθήσεις του στις τουαλέτες του γυμναστηρίου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια. Εντοπίστηκε από συναθλητή του και μεταφέρθηκε στο «Τζάνειο Νοσοκομείο», όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για το αιμάτωμα που είχε δημιουργηθεί στο κεφάλι του. Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση και κατέληξε τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση του «Τζάνειου Νοσοκομείου»:

Το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση όσον αφορά στη νοσηλεία και τον θάνατο του νεαρού.

«O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση» αναφέρθηκε, αρχικά.

«Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40μ.μ. στην ΜΕΘ του μοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος» συμπληρώθηκε.

Όπως τόνισε το νοσοκομείο, «παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μμ.».