Οι νέες αποκαλύψεις του Χρήστου Τζανερίκου, περί παρέμβασης και από άλλον Κυβερνητικό παράγοντα, ο οποίος του προσέφερε και «αντάλλαγμα», αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση «χρησιμοποιεί» τη Δικαιοσύνη και δικαιολογούν και εξηγούν και την «έκρηξη» του Αντιπροέδρου κ. Τζανερίκου, τονίζει στο tvxs η κυρία Βασιλική Θάνου.

Ads

Η πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπογραμμίζει δε ότι «η κυβέρνηση αντέδρασε πολύ καθυστερημένα. Με αποσπασματικές και διαδοχικές νομοθετήσεις, αμφιβόλου συνταγματικότητας και μόνον όταν πλέον προέκυψε από τις δημοσκοπήσεις ότι το κόμμα Κασιδιάρη συγκεντρώνει ποσοστά, που επιτρέπουν την είσοδό του στη Βουλή». Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι «αυτός ο θόρυβος, οι αντιπαραθέσεις και η συνεχής προβολή του Ηλία Κασιδιάρη αποτελούν μία δωρεάν διαφήμιση».

  • Κυρία Θάνου, τί καλείται να κρίνει το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου στις 5 Μαΐου;
  • Στις 5 Μαϊου, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, σε πλήρη σύνθεση, μετά και την τελευταία ψηφιθείσα τροπολογία, θα κρίνει εάν το κόμμα «Έλληνες» του Κασιδιάρη, υπό τη νέα ηγεσία του Αντιεισαγγελέα Κανελλόπουλου μπορεί ή όχι να συμμετέχει στις εθνικές εκλογές. Μεταξύ άλλων, θα κρίνει εάν ο επίτ. Αντιεισαγγελέας είναι η πραγματική ηγεσία ή εάν υποκρύπτεται άλλο πρόσωπο.
  • Ποια είναι η δική σας άποψη; Πώς θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν τα νομικά τερτίπια στο κόμμα Κασιδιάρη με τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο, να αναλαμβάνει επικεφαλής;
  • Δεν είναι δυνατόν να γίνει ασφαλής πρόβλεψη περί του εάν τελικά θα επιτραπεί ή όχι η κάθοδός του στις εκλογές. Η Κυβέρνηση αντέδρασε πολύ καθυστερημένα, με αποσπασματικές και διαδοχικές νομοθετήσεις, αμφιβόλου συνταγματικότητας και μόνον όταν πλέον προέκυψε από τις δημοσκοπήσεις ότι το κόμμα Κασιδιάρη συγκεντρώνει ποσοστά, που επιτρέπουν την είσοδό του στη Βουλή. Σε αυτό το χρονικό σημείο, ο αποκλεισμός του ή όχι θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο, δεν υπάρχει άλλος νομικός τρόπος. Επισημαίνω, ότι, σε κάθε περίπτωση οι πολίτες, με την ψήφο τους, αποφασίζουν εάν ένα κόμμα πρέπει ή όχι να εκλεγεί.
  • Συμφωνείτε με την άποψη ότι η δικαστική διαμάχη σχετικά με την ανακήρυξη των συνδυασμών ενός κόμματος κατ’ ουσίαν αποτελεί μια μεγάλη, δωρεάν καμπάνια υπέρ του κόμματος αυτού;
  • Ο κάθε λογικός πολίτης έχει τη γνώμη ότι όλος αυτός ο θόρυβος, οι αντιπαραθέσεις και η συνεχής προβολή του Ηλία Κασιδιάρη και του Κόμματός του, κατά το τελευταίο διάστημα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αποτελούν μία δωρεάν διαφήμιση.
  • Η συνάντηση του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη με τον κ. Τζανερίκο ποιό μήνυμα εκπέμπει κατά την άποψη σας; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «θεσμική διαβούλευση»…
  • Ούτε δικαιολογείται ούτε επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ του Υπουργού της Κυβέρνησης και του Αντιπροέδρου του Τμήματος του Αρείου Πάγου, του αρμοδίου να κρίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα για το κρίσιμο ζήτημα του αποκλεισμού ή μη ενός κόμματος από τις εκλογές. Η εν λόγω συνάντηση, σε κάθε περίπτωση, προκαλεί δικαιολογημένα την βάσιμη υποψία ότι πραγματοποιήθηκε με στόχο να επηρεασθεί και να λάβει συγκεκριμένες κατευθύνσεις ο Αντιπρόεδρος του Α1 Τμήματος. Η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφώς παρέμβαση της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Ο χαρακτηρισμός «θεσμική διαβούλευση» υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών.
  • Η δήλωση του πρώην, πλέον, αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου – στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με τον κ. Βορίδη- είναι κατά τη γνώμη σας θεσμικά ενδεδειγμένη;
  • Ο Αντιπρόεδρος κ. Τζανερίκος προήδρευε του Α1 Τμήματος, το οποίο, ως αρμόδιο, θα κρίνει πολύ σύντομα, εάν πρέπει να εφαρμοσθεί ή όχι η επίμαχη διάταξη. Με τη δήλωση του θεωρήθηκε ότι εξέφρασε γνώμη και έλαβε θέση δημόσια και εκ των προτέρων και ότι έτσι τίθεται σε αμφιβολία ή αμεροληψία του. Πλην όμως, αυτά τα οποία κατήγγειλε και σε σημερινή δήλωσή του ο κ. Τζανερίκος, περί παρέμβασης, μετά τον Υπουργό Γεραπετρίτη και από άλλον Κυβερνητικό παράγοντα, ο οποίος του προσέφερε και «αντάλλαγμα», συνιστούν ωμή προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση «χρησιμοποιεί» την Δικαιοσύνη και δικαιολογούν και εξηγούν και την «έκρηξη» του Αντιπροέδρου κ. Τζανερίκου.