Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε εκδήλωση μαζί με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Ads

Οι κοινές εμφανίσεις και φιλοφρονήσεις έρχονται μετά τις αποκαλύψεις πως ο υπουργός και αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε εκτάκτως σε τοπική κομματική εκδήλωση, παρουσία του Κωστή Χατζηδάκη, με τον πρωθυπουργό να επιδίδεται σε ένα κρεσέντο φιλοφρονήσεων για τον «Κωστή», όπως επανειλλημένα τον αποκάλεσε κατά την τοποθέτησή του στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Β2 του Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΔ στο Χαϊδάρι.

Τη Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για Αστέγους», στο Μεταλλουργείο και ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε την κοινή τους παρουσία.

Ads

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Κωστή Χατζηδάκη, την υφυπουργό και τα στελέχη του υπουργείου για τον σχεδιασμό του προγράμματος σημειώνοντας πως «η δουλειά του οργανωμένου κράτους είναι να στρέφει την προσοχή του πρωτίστως στους συμπολίτες μας που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη».

Μετά και τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, η στρατηγική του Μαξίμου εστιάζει στην επιχείρηση «βγάλτε τον πρωθυπουργό από κάδρο».

Ιδιαίτερα βοηθητικό στη στρατηγική αυτή εμφανίζεται και το ίδιο το θύμα της παρακολούθησης από την ΕΥΠ, όπως και οι υπόλοιποι «γαλάζιοι» παρακολουθούμενοι. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλος πολιτικός-θύμα υποκλοπής από εθνικές μυστικές υπηρεσίες τόσο ατάραχος, όσο ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να σημειώσει πως ο πρωθυπουργός «σε καμία περίπτωση» δεν εμπλέκεται σε αυτή την ιστορία, κάνοντας λόγο για «δυσώδη υπόθεση».

Ενδεικτικές του κλίματος στη ΝΔ ήταν και οι πληροφορίες που δημοσίευσε η δημοσιογράφος των New York Times, Ματίνα Στεβή-Γκρίντνεφ, η οποία συνυπέγραψε το ρεπορτάζ για την άδεια που έδωσε η κυβέρνηση ώστε να εξάγει η Intellexa το Predator στη Μαδαγασκάρη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, πρόσωπα από τον «γαλάζιο» χώρο, από τον ευρύτερο κύκλο της κυβέρνησης και της ΝΔ, παραδέχονται πως τέθηκαν υπό παρακολούθηση αλλά αρνούνται να μιλήσουν δημόσια φοβούμενοι το πρόβλημα που θα προκαλούσαν στην κυβέρνηση.

«Έλληνας-θύμα του Predator, άτομο που επένδυσε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μου είπε: Ξέρω ότι με χάκαραν. Ξέρω τι ντροπιαστικά πράγματα υπάρχουν στο κινητό μου. Πώς μπορώ να μιλήσω; Επίσης ανησυχώ, ότι αν μιλήσω, η αντιπολίτευση θα το εκμεταλλευτεί», έγραψε η Ματίνα Στεβή-Γκρίντνεφ.

Σε δεύτερη ανάρτησή της τόνισε πως «το κρίσιμο πρόβλημα στο ρεπορτάζ από την Ελλάδα ήταν ότι τα νέα θύματα του Predator δεν ήθελαν να μιλήσουν». «Μίλησα με 7 άτομα που επιβεβαίωσαν ότι είχαν χακαριστεί. Δεν τους περιλάβαμε, γιατί αρνήθηκαν να ελεγχθούν τα κινητά τους από την σήμανση. Χρειαζόμασταν αποδείξεις. Επέλεξαν να μην το κάνουν», γράφει η δημοσιογράφος.