Με τροπολογία που κατατέθηκε εκπρόθεσμα την Πέμπτη, δύο μέρες μετά τις αποκαλύψεις για την παραβίαση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των ασθενών με COVID-19 από τον ΕΟΔΥ, η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει το πρόβλημα, που συνδέεται με την άλλη μεγάλη υπόθεση της PALANTIR, ενώ με τη διάταξη  επισημοποιεί τη δυνατότητα του ΕΟΔΥ να συνεχίζει να συλλέγει τα δεδομένα, κατά παράβαση του GDPR

Ads

Την τροπολογία εντόπισε η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, που επανέρχεται στο θέμα, δύο μέρες αφότου είχε αποκαλύψει την υπόθεση της αρνητικής γνωμοδότησης που δόθηκε στον ΕΟΔΥ την ημέρα που αποχωρούσε από την Ελλάδα η Palantir. Όπως σημειώνει σε δήλωσή της, “η  κυβέρνηση καταργεί το έγκλημα για να καλύψει το έγκλημα του ΕΟΔΥ με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων ασθενών COVID-19!”

Αναλυτικά η δήλωση της βουλευτή Δώρας Αυγέρη:

«Αφού η κυβέρνηση δεν έβγαλε κιχ για το έγκλημα του ΕΟΔΥ να συλλέγει παράνομα προσωπικά δεδομένα ασθενών με Covid-19, ήρθε, νύχτα, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής να σβήσει το εγκλημα.

Ads

Πώς; Με διάταξη με την οποία δίνει το δικαίωμα στον ΕΟΔΥ να εκμεταλλεύεται τα προσωπικά δεδομένα!

Σα να λέμε δηλαδή, πιάστηκε κάποιος να βιάζει και για να την γλιτώσει, όχι μόνο του καταργούν το έγκλημα του βιασμού, αλλά τού δίνουν και το δικαίωμα να βιάζει!».