Ολοκληρώνονται σήμερα με τη μεγάλη παρέλαση οι εκδηλώσεις του Athens Pride 2022.

Ads

Με κεντρικό σύνθημα «Άνευ Όρων» και προωθώντας μηνύματα ισότητας και αποδοχής, η πολυαναμενόμενη παρέλαση θα διεξαχθεί στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου,  με σημείο έναρξης τη Βουλή και κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, όπου θα ακολουθήσουν πολιτιστικές δράσεις και μια μεγάλη συναυλία.

Διαβάστε επίσης: Μητέρα τρανς αγοριού στο Tvxs.gr: Είμαι υπερήφανη γιατί το παιδί μου βρήκε το θάρρος να διεκδικήσει τη ζωή του

Ειδικότερα, το πρόγραμμα για σήμερα έχει ως εξής:

  • Περίπτερα: All Day
  • Χαιρετισμοί: 5 μ.μ.
  • Παρέλαση: 7 μ.μ.
  • Συναυλία: 9 μ.μ. -Πλατεία Συντάγματος

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της διοργάνωσης, την παρουσίαση της κεντρικής εκδήλωσης θα αναλάβει ο Γιώργος Καπουτζίδης ενώ στη σκηνή του φετινού Pirde θα ανέβουν οι: Έλενα Παπαρίζου, Onirama, Marseaux, Joanne, Ιάσονας Μανδηλάς, Κατερίνα Βρανά, ody icons, Sam Albatros και Mary Sunshine.

Ads

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν κι άλλες εκδηλώσεις:

Pre-Parade Pool Party: A MAN TO PET / CHRAJA

Το διεθνές φαινόμενο A MAN TO PET και η θεά CHRAJA ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα απογευματινό πάρτι στην πισίνα με αμέτρητο sexiness, μουσική, κέφι και χορό μέχρι τελικής πτώσης με θέα την Ακρόπολη.

Lighthouse Athens by Brown Hotels, Μαρίκας Κοτοπούλη 3, 13:00-18:00, 15 ευρώ

Διαβάστε επίσης: Πώς το υπουργείο Υγείας «νομιμοποιεί» τις «θεραπείες» μεταστροφής ενώ λέει ότι τις απαγορεύει

PTX / Astytekk, Wanton Witch, ZULI

Στο σπέσιαλ αυτό πάρτι που διοργανώνει το PTX για να γιορτάσει το Pride προσκαλεί τη Μαλαισιανή τρανς DJ και παραγωγό Wanton Witch μαζί με τον Αιγύπτιο Ahmed El Ghazoly, αλλιώς ZULI, πολυοργανίστα παραγωγό από το Κάιρο, και τον Astytekk.

PTX, πλατεία Θεάτρου 10, 23:00-9:00, 10 ευρώ.

Power Dance Pride

Τρεις σκηνές σε όλους τους χώρους του «Ρομάντσο» με non stop μουσική από Amateurboyz, Clubkid, Figkott, Jacob of Cappadocia, K.atou, Leon (Bogota), Luigi Di Venere (Berlin), Maria Politi, Noff, Stathis (Berlin), Fab Hosting by A Man to Pet (London).

«Ρομάντσο», Αναξαγόρα 3-5, από τις 21:00 μέχρι αργά, 10 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Stonewall, η εξέγερση του ομοφυλοφιλικού κινήματος

BananaQx Tribe Pride at six d.o.g.s

«Μήνας Pride, οι κουήρ αγώνες συνεχίζονται, γιορτάζουμε και είμαστε περήφανα, θυμόμαστε και δεν ξεχνάμε ότι το Pride προέρχεται από μαύρα queer & trans άτομα. Χορεύουμε μέχρι το πρωί με κάθε είδους χορευτική μουσική, ποπ, hyperpop, tribe, tecno, electronic, hyper ρυθμούς μέχρι νωρίς το πρωί. Δεν ανεχόμαστε παραβιαστικές συμπεριφορές, δεν υπάρχει χώρος για τρανσφοβία, ομοφοβία, σεξισμό και προνόμια, αυτό το πάρτι φτιάχτηκε από queer άτομα για queer άτομα, όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, αρκεί να αναγνωρίζετε τα προνόμιά σας, φέρτε μόνο θετικά vibes και αφήστε τον ρυθμό να σας ταξιδέψει». Shows by Mercedes & Glastra. Music by Que, Qasbah & Djloopa.

six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, από 23:00, ελεύθερη είσοδος

Qreclaim After Hours Daytime Gathering

Ένα πάρτι που ξεκινάει στις 6 τα ξημερώματα Κυριακής και θα διαρκέσει μέχρι λίγο πριν από το μεσημέρι, με line-up που θα ανακοινωθεί τελευταία στιγμή.

Communitism!, Κεραμεικού 28, 6:00-11:00, είσοδος: 10 ευρώ. Απαγορεύονται οι φωτογραφίες και η βιντεογράφηση.

Το μήνυμα των διοργανωτών:

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα.

Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα.

Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης της προσωπικότητας, στη σωματική ακεραιότητα, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία και στην ασφάλεια.

Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει στην πράξη όταν τα δικαιώματα αυτά θα πρέπει να καλύπτουν και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τα χαρακτηριστικά, την έκφραση και την ταυτότητα φύλου μας. Ξαφνικά εμφανίζονται αυθαίρετοι περιορισμοί βασιζόμενοι σε ανυπόστατες εκτιμήσεις, οι οποίοι εντείνουν την ανασφάλεια και τις διακρίσεις που βιώνουμε διαρκώς.

Διαβάστε επίσης: Όταν η ομοφυλοφιλία ήταν «πάθηση»…

Μπορούμε να συνάψουμε σύμφωνο συμβίωσης, αλλά όχι γάμο.

Μπορούμε να τεκνοποιήσουμε, αλλά μόνο ως ατομικότητες.

Μπορούμε να κάνουμε αναδοχή παιδιών, αλλά όχι να τεκνοθετήσουμε.

Μπορούμε να είμαστε ελεύθερα, αλλά μόνο στο κρεβάτι μας.

Μπορούμε να έρθουμε στη ζωή, αλλά μόνο αν έχουμε τυπικά χρωμοσώματα.

Μπορούμε να απολαμβάνουμε προστασία της σωματικής μας ακεραιότητας, αλλά μόνο αν τα σώματά μας χωράνε στις ιατρικές νόρμες άρρεν/θήλυ.

Μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην εκπαίδευση, αλλά τα αναλυτικά προγράμματα δεν μας περιέχουν.

Μπορούμε να νιώσουμε ασφάλεια αλλά μόνο αν κρυβόμαστε ή μένουμε αόρατα.

Οι ταυτότητές μας, η σωματικότητά μας, έκφραση μας και οι εκφάνσεις τους όμως αφορούν σε όλη τη ζωή μας. Δικαιούμαστε να ζούμε απολαμβάνοντας τα δικαιώματα και εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις που μοιραζόμαστε με τον υπόλοιπο κόσμο. Εμείς και οι οικογένειές μας διεκδικούμε πραγματική ισότητα χωρίς «ναι μεν… αλλά», με ασφάλεια και συμπερίληψη, χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους. Άνευ Όρων.

Στο φετινό Athens Pride διεκδικούμε και γιορτάζουμε ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ…

  • Για εκπαίδευση Άνευ Όρων
  • Για ισότητα στον γάμο και την οικογένεια Άνευ Όρων
  • Για ασφάλεια Άνευ Όρων
  • Για συμπερίληψη Άνευ Όρων
  • Για ζωή Άνευ Όρων

Έλα να διεκδικήσουμε για μια ακόμη χρονιά μαζί την αποδοχή, τη συμπερίληψη, την ορατότητα και την ισονομία που δικαιούμαστε ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ στην Παρέλαση Υπερηφάνειας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 19:00. Σημείο εκκίνησης: Βουλή