Για «παρερμηνείες» μιλάει ο Χαράλαμπος Αθανασίου μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες δικαιολογούνται οι παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ads

Ο βουλευτής της ΝΔ, αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης δεν ζητά συγγνώμη και υποστηρίζει ότι ουδέποτε αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

«Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας» σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε νωρίτερα:

Ads

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος, δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή, προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια».

Στη συνέχεια, ο ίδιος απαντώντας σχετικά με το αν μπορούν να παρακολουθούνται οι βουλευτές απάντησε: «Αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει, βεβαίως».

«Σας αναφέρω μάλιστα επειδή το έχω σημειώσει, την περίμενα αυτή την ερώτηση, σας διαβάζω τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος, τι λέει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 19. Λέει επί λέξει: Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας».

ΣΥΡΙΖΑ: Το ελάχιστο η αποπομπή του κ. Αθανασίου

Την αποπομπή του Χαράλαμπου Αθανασίου ζητά ξανά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μετά και τη νέα ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ.

«Ο κύριος Αθανασίου προσπαθεί μέσα από το γνωστό καταφύγιο της “παρερμηνείας” να αμφισβητήσει αυτό που άκουσαν οι πάντες: τη στοχοποίηση Ελλήνων βουλευτών βάσει του θρησκεύματός τους. Φαίνεται ότι στη Νέα Δημοκρατία η παραζάλη από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών οδηγεί στα όρια της πολιτικής παραφροσύνης και στην κατασκευή “εσωτερικού εχθρού” εκ του μηδενός» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Τα πράγματα είναι απλά: ο κύριος Αθανασίου αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των Ελλήνων βουλευτών και επιχείρησε να εμφανίσει ως αναγκαίες τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.

Επαναλαμβάνουμε. Στην εξαιρετικά κρίσιμη αυτή συγκυρία ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να κάνει το ελάχιστο: να αποπέμψει τον κύριο Αθανασίου και να αποδοκιμάσει τις εμπρηστικές του δηλώσεις».