Επίθεση κατά της αντιπολίτευσης αλλά και των συνδικαλιστών εξαπολύει μέσω συνέντευξής του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Κωστής Χατζηδάκης λίγες ημέρες πριν από τη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή και της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα ως αντίδραση.

Ads

«Αλλο η απεργία και άλλο η παρανομία» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, προαναγγέλλοντας ότι οι απεργίες που κηρύσσονται παράνομες από το δικαστήριο δεν θα μπορούν να επαναποφασίζονται από υπέρτερη – δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια – συνδικαλιστική οργάνωση.

«Οι συνδικαλιστές που παρανομούν κατά τη διάρκεια της απεργίας θα υπόκεινται σε αστικές ευθύνες» προσθέτει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια ακόμη πολιτική θεατρική παράσταση, μιλάει με τσιτάτα, ενώ εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναζητούμε δίκαιες και ισορροπημένες λύσεις» λέει χαρακτηριστικά.
Και προσθέτει: «Οι συνδικαλιστές ενοχλούνται από τα ηλεκτρονικά μητρώα και την ηλεκτρονική ψηφοφορία που εισάγουμε, όπως και από την κατάργηση της χρηματοδότησης των οργανώσεων από εργοδότες και κόμματα. Αυτό είναι το πρόβλημά τους».

Ads

«Ποιος σοβαρός άνθρωπος πιστεύει ότι θα ήταν δυνατόν να καταργηθεί το 8ωρο σε μια χώρα της ΕΕ;» αναρωτιέται παράλληλα ο υπουργός Εργασίας.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στις 17 Ιουνίου.