«Μεγαλώνουν στην Ελλάδα, πηγαίνουν σε ελληνικό σχολείο, μιλούν ελληνικά. Τα παιδιά των μεταναστών που έχουν φέρει τη ζωή τους εδώ έχουν δικαίωμα στην ελληνική ιθαγένεια», είναι το μήνυμα της νέας εκστρατείας της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ενάντια στο ρατσισμό και υπέρ της χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας.
 

Ads

Στο πλαίσιο της καμπάνιας δόθηκε στη δημοσιότητα ένα ευφάνταστο βίντεο, στο οποίο ένα αγόρι εξιστορεί στην κάμερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο σχολείο: «Κάθε μέρα στο σχολείο ο Κώστας με πειράζει. Και άλλα παιδιά με κοροϊδεύουν. Το είπα και στην κυρία. Τους μάλωσε. Τους είπε ότι δεν είναι σωστό να ενοχλούν κάποιον επειδή δεν είναι ίδιος με μας».

 

Η συνέχεια όμως εκπλήσσει: «Δεν καταλαβαίνω. Τόσο κακό είναι που είμαι Παναθηναϊκός;», διερωτάται το μικρό αγόρι.
 
«Ας είναι οι ομάδες μας το μόνο πράγμα που μας ξεχωρίζει», τονίζει στο τέλος του βίντεο η Ένωση, η οποία υπογραμμίζει επίσης σε μήνυμά της πως «Η έκφραση του μίσους για τους άλλους υπό καθεστώς ανωνυμίας δεν επιτρέπει το διάλογο. Η πρόκληση σε τέλεση αξιόποινων πράξεων με στόχο την ηθική και φυσική ακεραιότητα άλλων ανθρώπων είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη και σχετικά σχόλια έχουν παραπεμφθεί αρμοδίως».