Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ads

«Δεν θα νομιμοποιήσουμε και δεν θα αποδεχτούμε να γίνουμε “παρακολουθητές” της πολιτικής αθλιότητας και της εξόντωσης των πολιτικών σας αντιπάλων», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας με νόημα: «Σας αφήνουμε μόνους σας να το ευχαριστηθείτε…».

Υπενθυμίζεται ότι με την έναρξη της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  του ΜΕΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν θα συμμετέχει στον ευτελισμό του Κοινοβουλίου τονίζοντας ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή κανένας από την κοινωνία δεν θα πάρει στα σοβαρά τη Βουλή.

Παράλληλα εκτός ψηφοφορίας τέθηκαν τόσο το ΚΚΕ όσο και η Ελληνική Λύση. «Είναι φανερό ότι το ΚΚΕ δεν θα νομιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία, για αυτό και δεν θα συμμετέχουμε στην ψηφοφορία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό για τα πραγματικά γεγονότα», δήλωσε ο εισηγητής του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος. 

Ads

Ως εκ τούτου, οι βουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θα κληθούν μόνοι τους να παραπέμψουν τον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης στο Ειδικό Δικαστήριο και μάλιστα με άδεια τα κυβερνητικά έδρανα για τρίτη φορά. 

Σκληρή απάντηση σε Σαμαρά

Λίγο πριν την αποχώρηση, πάντως, ο Δ. Τζανακόπουλος για να απαντήσει στις αναφορές Σαμαρά κατά την ομιλία του, σημειώνοντας ότι «ο Κ. Μητσοτάκης δεν είχε, ενδεχομένως, το σθένος να έρθει στη Βουλή αλλά εκεί βρέθηκε ο επικεφαλής της ακροδεξιάς εθνικιστικής συμμορίας  της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς».

Ο Δ. Τζανακόπουλος εστίασε στην απόπειρα στοχοποίησης του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας με ειρωνία ότι «συμπονά και συμπάσχει  καθώς δεν υπάρχει νόημα να ασχολείται κανείς με τον κ. Σαμαρά» προσθέτοντας: «Όταν κάποιος νιώθει την ανάγκη να μιλά στον εαυτό του στο τρίτο ενικό και πόσο σπουδαίος είναι, αυτό αναδεικνύει ότι η πολιτική του καριέρα έχει κλείσει. Και έχει κλείσει εξαιτίας του κυρίου Τσίπρα».