Δεν έχει μείνει ασχολίαστο ακόμη και από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, το γεγονός ότι για τρίτη φορά που η Ολομέλεια της Βουλής συνεδριάζει με θέμα την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τα υπουργικά έδρανα  παραμένουν επιδεικτικά άδεια.

Ads

Η πρώτη φορά ήταν τον Οκτώβριο του 2019, όταν η Βουλή είχε αποφασίσει τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης. Τότε τα άδεια έδρανα, σύμφωνα με την εκδοχή του Πρωθυπουργού, ήταν επειδή οι υπουργοί συμμετείχαν με την κοινοβουλευτική τους ιδιότητα. Πρακτικά, βέβαια, το επιχείρημα δεν ευσταθούσε καθώς η πρωτοβουλία ανήκει στην κυβερνητική πλειοψηφία αλλά, όπως εκτιμήθηκε, ήταν μια απόπειρα να διαχωρίσει τη θέση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Σαμαρική Πτέρυγα που έχει αναλάβει «εργολαβικά» την υπόθεση της Προανακριτικής.

Ακολούθησε η δεύτερη «πράξη», με την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον περασμένο Μάιο, όταν και πάλι τα έδρανα της κυβέρνησης ήταν άδεια, και η τρίτη είναι κατά τη συζήτηση της ολομέλειας για την άσκηση δίωξης και παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Όπως σχολιάζουν κοινοβουλευτικές πηγές, η αλλαγή που έχει επέλθει από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει  διολισθήσει στη σκληρή γραμμή Σαμαρά και την απόπειρα εκμετάλλευσης της Προανακριτικής, όπως δείχνουν οι μεθοδεύσεις των τελευταίων μηνών. 

Ads