Την αποπομπή του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση μετά τις αποκαλύψεις, που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ο Π. Κοντολέων στην Εξεταστική Επιτροπή για την επικοινωνία που διατηρούσε ο ίδιος με τον Γ. Γεραπετρίτη. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι, σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, εκτός από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη ο διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να δήλωσε πως ενημέρωνε και τον Γ. Γεραπετρίτη, τον οποίον μάλιστα τόνισε πως έχει συναντήσει πολλές φορές.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση η σημερινή εξέταση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ ήταν εξόχως αποκαλυπτική, σημειώνοντας για τον ίδιο ότι «συνεχίζει το κρυφτό και την κοροϊδία πίσω από το απόρρητο, σε αντίθεση με τους προκατόχους του στην ΕΥΠ». «Ο κ. Κοντολέων ισχυρίστηκε πως εκτός από τον κ. Δημητριάδη ενημέρωνε και τον κ. Γεραπετρίτη, τον οποίον μάλιστα τόνισε πως έχει συναντήσει πολλές φορές», αναφέρουν.

Όπως σχολιάζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Π. Κοντολέων ενημέρωνε δηλαδή  αυτόν που τηλεφωνούσε για να ενημερώσει κατ’ ιδίαν τον κ. Ανδρουλάκη για τους λόγους παρακολούθησής του και μετά ισχυριζόταν ότι δεν γνωρίζει τίποτα.

Ads

Έτσι για την Κουμουνδούρου, η αποπομπή του κ. Γεραπετρίτη είναι πλέον μονόδρομος για τον κ. Μητσοτάκη. «Εκτός εάν για λόγους που οφείλει να εξηγήσει δημόσια, του επιφυλάσσει διαφορετική αντιμετώπιση από τον ανιψιό του», σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν σχολιάζοντας την κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ:

«Κατά τα λοιπά ο κ. Κοντολέων για ακόμα μία φορά δεν είπε τον “εθνικό λόγο” παρακολούθησης Ανδρουλάκη, αλλά είπε ότι θα το ξαναέκανε. Το πραγματικά αδιανόητο ωστόσο είναι ο ισχυρισμός του πως ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δήθεν δεν ήξερε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, αλλά ούτε καν τον ρώτησε για τους λόγους της, μετά την αποκάλυψή της, όταν και οδηγήθηκε σε παραίτηση. Και αφού ο κ. Μητσοτάκης δεν ρώτησε ούτε τότε, πού ξέρει ότι η παρακολούθηση έγινε για “σοβαρό εθνικό λόγο”;»

«Οι αντιφάσεις τους, οι γελοίες και ανυπόστατες δικαιολογίες και η διαρκής επίκληση του απορρήτου δείχνουν πως πλέον έχουμε να κάνουμε με ξεκάθαρη ομερτά για τις ποινικές τους ευθύνες», καταλήγουν.