Απομακρύνθηκε με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Καλέμης μετά την άθλια ρατσιστική επίθεση εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Καλέμης, είναι όχι μόνο καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης αλλά ήταν και συντονιστής προσφυγικής εκπαίδευσης. 

Εξαπέλυσε μέσω τwitter ρατσιστική επίθεση στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τον οποίο χρησιμοποιεί τον χρυσαυγίτης έμπνευσης χαρακτηρισμό «μαϊμού», ενώ τον αποκαλεί «μαλάκα αράπη του κερατά». Αφορμή δε για την επίθεση ήταν συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην οποία ο αθλητής του μπάσκετ επισημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στην Ελλάδα, με αφορμή τα όσα βίωσε ο ίδιος και η οικογένεια του. Η επιβεβαίωσή του ήταν άμεση.

Τα ρατσιστικά tweet

Ο Νίκος Φίλης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ έφερε το θέμα στη Βουλή με ερώτηση του προς την υπουργό Παιδείας, τονίζοντας ότι ο καθηγητής οφείλει άμεσα να απομακρυνθεί από τη θέση συντονιστή στη δομή προσφύγων στη Μαλακάσα. Η Νίκη Κεραμέως δεσμεύθηκε για άμεση διερεύνηση των καταγγελιών και υποστήριξε ότι «το υπουργείο θα προβεί σε άμεσες αποφάσεις».

Ads

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας ότι ο Κωνσταντίνος Καλέμης απομακρύνεται άμεσα από Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας. 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες  συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα», τόνισε η Νίκη Κεραμέως.