Μετά τη ΝΔ, και το ΛΑΟΣ ζητά την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών για «έλλειμμα εμπειρίας και γνώσης της πραγματικής αγοράς» και ζητά από τον πρωθυπουργό να τον αντικαταστήσει.

Ads

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στο Alter, δήλωσε ότι «ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι καλό παιδί και αρκετά ευφυή αλλά δεν γνωρίζει καθόλου το αντικείμενο του, συνεχίζει να κάνει λάθη επί λαθών, και δουλεύει προς την λάθος κατεύθυνση». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι στη θέση αυτή επιβάλλεται να τοποθετήσει ο πρωθυπουργός ένα έμπειρο άτομο με γνώση και πρακτική εμπειρία της πραγματικής οικονομίας, γιατί, όπως πρόσθεσε, «η θέση αυτή, ιδιαίτερα τώρα κάτω από αυτές τις συνθήκες, απαιτεί άνθρωπο που διαθέτει ουσιαστικές γνώσεις των θεσμών, της λειτουργίας, της ψυχολογίας της “πιάτσας” και της αγοράς».

«Η ταμειακή “πρεμούρα” τον κάνει να παίρνει βεβιασμένες αποφάσεις και λανθασμένα μέτρα. Μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια και τραγικό τρόπο σε ένα “καιάδα”. Είμαστε σε λάθος δρόμο», τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ, η οποία έχει ζητήσει ήδη δύο φορές την απομάκρυνση του Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της, Μανώλη Κεφαλογιάννη έθεσε ως προϋπόθεση για να συμμετάσχει στο διάλογο για την οικονομία την αναθεώρηση της διάταξης, που δίνει στον υπουργό Οικονομικών το δικαίωμα να υπογράφει συμφωνίες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, χωρίς την έγκριση της Βουλής.

Ads

«Θα δεχθείτε να αλλάξετε την ντροπή-διάταξη του Μνημονίου για γενική εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών, χωρίς να δίνει αναφορά ούτε καν στο υπουργικό συμβούλιο, να αλλάζει τις διατάξεις του Μνημονίου, να μας φορτώνει επιπλέον 17 δις ευρώ μέχρι το 2015; Αν το αλλάξετε ερχόμαστε», τόνισε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Θεωρώ προσχηματικό τον όρο για διάλογο» απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών. «Όταν η Νέα Δημοκρατία ψήφιζε τον νόμο περί δημοσιονομικής ευθύνης, η διάταξη ήταν εν γνώσει της. Άρα, η πραγματικότητα είναι αυτή που προκύπτει απ’ την άρνησή της» ανέφερε ο Φίλιππος Σαχινίδης.