Χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας από τον Μάιο προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ads

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» είπε ότι αναμένει τα τέλη Απριλίου ώστε «να έχουμε μια καλύτερη εικόνα» και αν δεν υπάρξει κάποια «δραματική αλλαγή» θα ξεκινήσει από τον Μάιο η «σταδιακή χαλάρωση» των περιοριστικών μέτρων.

Ο ίδιος εμφανίζεται βέβαιος ότι «θα ξεπεράσουμε την κρίση» της πανδημίας και  υποστηρίζει πως οι συνέπειες του κορονοϊού στην κοινωνία και στην οικονομία θα αποδειχθούν προσωρινή παρένθεση. Παραδέχεται ότι μέσα από την υγειονομική κρίση απέκτησε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο εθνικό σύστημα υγείας, ενώ, στο μέτωπο της οικονομίας, αναγνωρίζει ότι το 2020 θα υπάρξει ύφεση, αλλά εκτιμά πως η ανάπτυξη τον επόμενο χρόνο θα είναι μεγαλύτερη.

Όσον αφορά τις επιχορηγήσεις και τα επιδόματα,  τονίζει πως «αν πιστεύουν κάποιοι ότι ξαναγυρίζουμε στην εποχή όπου το κράτος θα καλύπτει όλες τις ζημιές, κάνουν λάθος (…)» και μιλά για «επιμερισμό των βαρών με δίκαιο τρόπο».

Ads

Τέλος, αποκλείει τις πρόωρες εκλογές δηλώνοντας ότι διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση και την εμπιστοσύνη για να εφαρμόσει την πολιτική του. «Δεν αισθάνομαι ότι μου λείπει κάποιο απόθεμα πολιτικής νομιμοποίησης για να εφαρμόσω την πολιτική μου. Κάθε άλλο. Διαθέτω πιστεύω, πολιτική νομιμοποίηση και εμπιστοσύνη. Νομίζω πως έχω χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες που μου επιτρέπουν την επόμενη μέρα αλλά και μεσοπρόθεσμα να χαράξουμε την οικονομική πολιτική η οποία θα λάβει υπ’ όψιν της τα βασικά δεδομένα της κρίσης. Οι προτεραιότητες δεν έχουν αλλάξει», δήλωσε χαρακτηριστικά.