Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να υποβαθμιστεί ή ακόμη και να “εξαφανιστεί” από την ατζέντα το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ads

Άρθρο του Μανώλη Κοττάκη, στην εφημερίδα Εστία, κάνει λόγο για «παρέμβαση Μητσοτάκη σε Google και Facebook για να μπλοκάρει αποκαλύψεις σχετικά με τις υποκλοπές σε προεκλογική περίοδο».

Όλα τα παραπάνω έρχονται με φόντο τις πληροφορίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tvxs, για παρασκηνιακές πιέσεις του πρωθυπουργικού επιτελείου στον πρόεδρο της PEGA και μέλος του ΕΛΚ, Γερούν Λέναερς, μετά την ανακοίνωση της αποστολής της Επιτροπής στην Αθήνα και το αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το ζήτημα.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται απόπειρα και του φιλοκυβερνητικού τύπου να προβάλλει εικόνα έλλειψης ενδιαφέροντος εκ μέρους της κοινής γνώμης για τις εξελίξεις στο σκάνδαλο με άρθρα και δημοσκοπήσεις. Ενδεικτικός είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος των Νέων προ λίγων ημερών, κάνοντας “δεύτερη ανάγνωση” δημοσκόπησης της Metron Analysis έσπευσε να αποφανθεί: « Υποκλοπές τέλος».

Ads