Την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με εγγύηση 100 εκατομμυρίων ευρώ ζητεί ο εισαγγελέας εφετών Π. Καψιμάλης, στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για τη υπόθεση της υπεξαίρεσης 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank.

Ads

Σύμφωνα με την πρόταση του  εισαγγελέα εφετών, τα χρήματα που απαιτούνται για την εγγυοδοσία δεν θα πρέπει να έχουν δεσμευτεί για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank.

Ο εισαγγελέας, προφανώς θεωρεί εύλογο το ποσό «μαμούθ» σε σχέση με την ζημία που φέρεται να υπέστη η τράπεζα, σε συνδυασμό με το γεγονός πώς κάποια χρήματα οδηγήθηκαν σε λογαριασμούς του επιχειρηματία.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που κρατείται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, κατηγορείται για τη χορήγηση δανείων, την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΔΣ και βασικός μέτοχος της τράπεζας, σε εταιρείες που ελέγχονταν άμεσα ή έμμεσα από τον ίδιο.

Ads

Από την πλευρά του Λαυρεντιάδη έχουν κατατεθεί δύο αιτήσεις αποφυλάκισης για λόγους υγείας, οι οποίες έχουν απορριφθεί.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας εφετών ζητά την αποφυλάκιση (με χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ) των προφυλακισμένων Αντ. Αθανάσογλου, Δημ. Σαραμαντή, Γιάννη Παπαβασιλείου και Τρύφωνα Κολλίτζα, των οποίων το 18μηνο προσωρινής κράτησης ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες.