Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή 3/8/2012 από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με συγκέντρωση και πορεία στην Τράπεζα Ελλάδος και στη Βουλή των Ελλήνων. Επίσης αποφάσισε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας τη Δευτέρα 6/8/2012 (12 – 15.00) και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 8/8/2012.

Ads

 
Οι εργαζόμενοι του ΤΤ ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας προκειμένου να ενημερωθεί υπεύθυνα για τις θέσεις τους στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
  
«Οι εργαζόμενοι θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της πρώτης Τράπεζας στην Ελλάδα και της τρίτης στην Ευρώπη σε κεφαλαιακή επάρκεια. Το σκάνδαλο αυτό δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να το επιτρέψει», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.
 
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, που επικαλείται αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αποτελεί προτεραιότητα στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση.
 
Μάλιστα ο εν λόγω αξιωματούχος ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει προσφορές από τράπεζες για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η πώληση θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Αύγουστο.