Η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του ΟΠΑΠ, είναι σύμφωνα με αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης που επικαλείται το Reuters, οι προτεραιότητες στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

Ads

 
Μάλιστα ο εν λόγω αξιωματούχος, που θέλησε σύμφωνα με το Reuters να διατηρήσει την ανωνυμία του, ανέφερε μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομικών με θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις πως η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει προσφορές από τράπεζες για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η πώληση θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Αύγουστο.
 
Σχετικά με τον ΟΠΑΠ, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η έναρξη των διαδικασιών αναμένεται το φθινόπωρο. Ο αξιωματούχος σημείωσε επίσης στο Reuters ότι και το Κρατικό Λαχείο βρίσκεται ψηλά στη λίστα της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις. 

Εν τω μεταξύ, ο οικονομολόγος Κωνσταντίνος Λουρόπουλος αναλαμβάνει νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ ΑΕ, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Alpha Bank ανακοίνωσε πως κατέθεσε αίτηση για εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας. 

Ads