Για fake news κάνει λόγο το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το δημοσίευμα των New York Times για συνεργασία της Κίνας με τη Ρωσία πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ads

Διαβάστε επίσης: New York Times: Η Κίνα ήξερε για την εισβολή της Ρωσίας;

Όπως δήλωσε ο Γουάνγκ Γουενμπίν, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κατά την τακτική ενημέρωση του Τύπου, «τέτοιες πρακτικές αποπροσανατολισμού και μετάθεσης ευθυνών είναι «απαράδεκτες», όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τους New York Times, ανώτεροι κινέζοι αξιωματούχοι είχαν καλέσει ανώτερους ρώσους αξιωματούχους στις αρχές Φεβρουαρίου να μην εισβάλουν στην Ουκρανία πριν από τη λήξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Ads

Για τις πληροφορίες αυτές επικαλέστηκε αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν και έναν ευρωπαίο αξιωματούχο που αναφέρονταν σε μια έκθεση δυτικών μυστικών υπηρεσιών.

Η έκθεση δείχνει ότι ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν κάποιο επίπεδο γνώσης σχετικά με τα σχέδια ή τις προθέσεις της Ρωσίας προτού ξεκινήσει η εισβολή στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει το δημοσίευμα.