Ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος σχολίασε τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως λέγοντας, μεταξύ άλλων πως «Η επιδημία είναι κυρίως στις ηλικίες τις σχολικές. Εκεί έχουμε περισσότερα κρούσματα».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κεραμέως σε δηλώσεις της χθες στο MAX FM είχε αναφέρει ότι δεν υπάρχει «Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων. Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%».

Ο κ. Βατόπουλος, όπως προαναφέρθηκε, είπε ότι η επιδημία είναι κυρίως στις ηλικίες τις σχολικές και ότι εκεί βρίσκονται τα περισσότερα κρούσματα. Στην συνέχεια, επισήμανε τον κίνδυνο για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, τονίζοντας πως αν τα νούμερα συνεχίσουν να αυξάνονται ανεξέλεγκτα μπορεί να προχωρήσουμε σε μέτρα και για εμβολιασμένους και για ανεμβολίαστους.