Όπως έγινε γνωστό, ο εκπαιδευτικός από την Ξάνθη Τζεμαλή Μηλιαζήμ, σε βάρος του οποίου ήταν σε εξέλιξη πειθαρχική δίωξη από την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης, για ανάρτησή του στο Facebook, απαλλάχθηκε από την κατηγορία της “αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας”

Ads

Η σχετική απόφαση της  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, έδωσε τέλος σε μια απίστευτη υπόθεση φρονηματικής δίωξης για την αναδημοσίευση άρθρων ισπανικής εφημερίδας που σχετίζονται με το προσφυγικό. Κινητοποιήσεις εναντίον της δίωξής του είχαν πραγματοποιηθεί τόσο στην περιοχή της Ξάνθης, όσο και στην Αθήνα από μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, στην οποία είναι μέλος και εκπαιδευτικούς όλων των πολιτικών αποχρώσεων, που είχαν ζητήσει την παύση της δίωξης ενώ ανακοινώσεις είχαν εκδοθεί από μια σειρά φορέων όπως η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

ΚΕΕΡΦΑ: Απόπειρα ποινικοποίησης των απόψεων

“Η απόφαση προέκυψε παρά την εμφανή προσπάθεια ποινικοποίησης των απόψεων του εκπαιδευτικού” αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης για τον Τζεμαλή ο οποίος έχει έντονη πολιτική δράση και συμμετοχή στον αντιφασιστικό αγώνα ενώ ήταν θύμα σοβαρής επίθεσης συμμορίας της Χρυσής Αυγής, που είχε οδηγήσει στην πρώτη καταδίκη μέλους του νεοναζιστικού κόμματος, το 2012.

Ads

“Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που συμπαραστάθηκε στον Τζεμαλή και συμμετείχε σε τρεις παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας, τα σωματεία για τα δεκάδες ψηφίσματα στήριξης, τους πολιτικούς φορείς, τις ενώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα κόμματα που στήριξαν τον Τζεμαλή, τους αγωνιστές του εκπαιδευτικού και του αντιρατσιστικού κινήματος. Άλλη μία προσπάθεια φίμωσης έπεσε στο κενό και είναι για μας ξεκάθαρο ότι αυτό συνέβη λόγω του κύματος αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε στο πρόσωπο του Τζεμαλή” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Κινδύνευε με απόλυση – Διορίστηκε την Τετάρτη 

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπαιδευτικός κινδύνευε και με την ποινή της απόλυσης ενώ μόλις την Τετάρτη, ανακοινώθηκε ο μόνιμος διορισμός του στην εκπαίδευση καθώς είναι ένας από τους πρώτους δασκάλους ειδικής αγωγής που προσλήφθηκαν στη χώρα.