Ευθείες αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα εξαπέλυσε κατά του Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς.

Ads

«Ως Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια συνεχίζουμε να αυξάνουμε τις εισαγωγές μας, ενώ κάναμε συμμέτοχο στο… πιάτο μας την Τουρκία, από την οποία το 2023 εισήχθησαν 51 χιλ. τόνοι φρούτα και λαχανικά» επεσήμανε από την Καλαμάτα ο πρώην πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε δε στη μείωση της παραγωγής για τη σταφίδα και τα σύκα και διερωτήθηκε «πότε θα μιλήσουμε για το σχέδιο που υπάρχει για αυτά τα προϊόντα». Υπό αυτό το πρίσμα, ζήτησε «σχέδιο άμεσο και μακροπρόθεσμο».

Το «μέτωπο Σαμαρά» προβληματίζει το Μαξίμου

Σημειώνεται πως το «μέτωπο Σαμαρά» για το Μέγαρο Μαξίμου συντηρείται εδώ κι πολλούς μήνες, με τον πρώην πρωθυπουργό να βάλλει συχνά-πυκνά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τόσο με φόντο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια όσο και την τροπολογία για τους μετανάστες.

Ads

Μάλιστα, ο Μεσσήνιος πολιτικός αποκρούει σταθερά όλα τα ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και επιμένει στην παγερή αποστασιοποίηση. Η στάση του, όπως λένε οι συνομιλητές του, εκπορεύεται από τη βαθιά πεποίθησή του πως η ΝΔ προχωρά σε «λάθος δρόμο», έχει εγκαταλείψει ταυτοτικές και ιδρυτικές αξίες της συντηρητικής παράταξης και μεταλλάσσεται σε ένα «κεντρώο συνονθύλευμα». Οι διαπιστώσεις αυτές, κατά τις ίδιες πηγές, δεν αφορούν μόνον τον νόμο για την ισότητα στον γάμο και τα ελληνοτουρκικά, αλλά και τις επιλογές της κυβέρνησης σε άλλα κρίσιμα ζητήματα – από την οικονομική έως την κλιματική πολιτική.